Трима молдовци взривиха банкомат в Стара Загора

1
151
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Трима молдовци взривиха банкомат в Стара Загора. Това съобщиха днес на брифинг вътрешният министър Младен Маринов и окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов. Случаят е от снощи, като извършителите са вече установени и задържани. Откраднатите около 60 000 лева са намерени и иззети.

”В последните години този вид престъпления придобиха широк обществен отзвук. Няколко групи с участие предимно на български граждани бяха установени и задържани в последните месеци, припомни вътрешният министър. Той посочи, че новата тенденция е чужди граждани да извършват такива престъпления на наша територия и това е втори случай след Пловдив на разкрита подобна схема с участието на молдовски граждани.

По думите му, групата е била много добре подготвена. Чуждите граждани са влизали и излизали от страната ни през различни гранични контролно-пропускателни пунктове и в този смисъл е изключително важна ролята на граничния контрол, защото с помощта на данните от осъществения контрол е проследено движението на молдовците, подчерта вътрешният министър.

По случая веднага е осъществен международен оперативен обмен и по първоначална информация има данни за извършени от задържаните молдовци подобни престъпления и на териториите на други страни от ЕС.

Според прокурор Атанасов разследването е в етап на  усилено събиране на доказателства. На тримата задържани са повдигнати обвинения и мярката им за задържане е удължена до 72 часа. Предстои внасяне на искане в съда за налагане на постоянна мярка за задържане.