Каква е цената на щастието? | Анелия Стоилова

2
388
Добави коментар
Biju_shop
Biju_shop

Ценим ли това, което имаме? Едва ли… Иначе щяхме да мислим за това, което имаме, а не да се безпокоим за това, което нямаме. Погледнато статистически около 90% от нашия живот са хубави неща и едва 10% са лоши. И ако искаме да бъдем щастливи, то е нужно само да фокусираме вниманието си върху хубавото и да не мислим за лошото. Обаче, ако държим да сме тревожни, огорчени, разочаровани или обидени, трябва да се концентрираме върху онези 10% неприятности и да забравим за останалите 90% радостно в живота.

Ето ви едно предизвикателство: Представете си, че сте търговец на пазара. И на масата трябва да оставите всички ваши радости в живота. И трябва да им сложите цена. Каква цена бихте сложили на ръцете си? За колко бихте продали очите или краката си? А децата? А семейството? А приятелите? А онзи прекрасен рожден ден? За какво бихте заменили любовта? Какво бихте предпочели пред покрива над главата си? И т.н, и т.н. А сега мислено съберете всички тези неща и помислете за колко бихте дали всичко това? За 1,2,3 милиона?

Още ли искате да бъдете търговец на щастието си, докато си мислите, че животът е онези 10%?

Искате да бъдете по-щастливи? Поставете си точно 2 цели: – едната е да осъществите онова, към което се стремите; – втората е да се радвате на постигнатото от първата.

Така че, ако искате да се радвате на живота: Колекционирайте своите сполуки и успехи, а не своите неприятности и кризи!