Modern Times Group увеличават инвестицията си в Turtle Entertainment

3
228
Добави коментар
pokerbox
pokerbox

Modern Times Group (MTG) е шведска медийна компания, която притежава телевизии и медии в страни от Европа и Африка, като България също е една от тях.

Още преди три години MTG разшири своето портфолио, закупувайки 74% от акциите на Turtle Entertainment за 78 милиона евро – компанията, която притежава Electronic Sports League (ESL), както и придобиха напълно DreamHack за 26 милиона евро и закупиха акции в ESEA.

Понеже MTG имат присъствие в България и по-конкретно с Нова телевизия, Диема (доскоро, вече не) и Нетинфо – компанията-собственик на Vbox7 и АБВ Поща, може би сте забелязали, че по Нова Спорт от време на време се пускат записи на турнири по Dota 2, CS:GO и Hearthstone с коментар на български. От друга страна пък, сега, ние от HaveFun TV, сме официалният броудкастинг партньор на ESL за България.

Сега обаче, от MTG решават да пренесат бизнеса си от телевизионен в дигитален, продавайки всичките си телевизионни акции. Акцентът им изглежда е върху електронните спортове, защото от 74% акции, които притежават в Turtle Entertainment, ги вдигат до 82,48%, плащайки за това още 14.3 милиона евро.

В началото на годината MTG обявиха план, чрез който да разделят дейностите си в две различни компании – едната да запази MTG името и да се занимава с еспорт, гейминг и дигитално видео съдържание, а другата да се нарича Nordic Entertainment и да се фокусира върху регионалния си телевизионен бизнес (тоест, телевизиите им в Швеция).

Според финансовия отчет на компанията, за второто тримесечие бележат 18% ръст в приходите спрямо предходната година – от 410 милиона евро на 482 милиона евро. Отделно в еспорт бизнеса имат печалба от 40 милиона евро само за второто тримесечие, като това е с 41% повече от първото тримесечие. Става въпрос за данни от 2018-та.

 

Източник: Modern Times Group