Виждали ли сте двореца, в който живее Реджеп Тайип Ердоган? Тръмп и Путин пасти да ядат (снимки)

1
224
Добави коментар
slavchev
slavchev

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, живее като истински цар в уникален дворец, на който завиждат дори някой от най-властните хора, като Доналд Тръмп и Владимир Путин.

Запознати коментират, че уникалната постройка, в която се шири турският държавен глава струва „скромните“ 600 милиона евро. Това обаче е цената само за строежа, не се знае колко точно струва обзавеждането му, но със сигурност е десетки милиони, ако не и повече.

Само килимите са 8.5 милиона евро, а високите над 3 метра врати са общо 6 милиона евро.

Аксарай заема 4 декара, в него има стотици стаи, ботаническа градина, джамия, кабинети, медийна зала, бункер, галерии с антични находки и предмети на изкуството, скъпи картини, тапети от розова коприна в банята (3 хил. евро за ролка), злачни чаши (300 евро за брой), чай (1500 евро за кило).

Дворецът се състои от 3 огромни сгради и е вдъхновен от селджукската архитектура. Той има също така огромен парк, а бункерът може да устои на биологично, ядрено и химично нападение. Преди време Върховният административен съд на Турция обяви, че новият президентски дворец е незаконен, защото се намирал върху природен резерват. Очевидно последици не е имало.

Как оправдава всичкото това Ердоган – в стария му дом имало хлебарки.

Той още изтъква, че страната му трябва да има подобаващо лице, с което да се представя пред света.