Как да обзаведем детската стая

1
283
Добави коментар
seoslav
seoslav

През последните години дизайнерите се придържат към минималистичната тенденция…

В детската стая трябва да цари приказен дух, творческа атмосфера и да има свободно пространство. Доколко е постижимо това и как да обзаведем мястото за малките, имайки предвид, че техните нужди се променят непрестанно?

Ако се съобразим с минималистичната тенденция, която е предпочитана от дизайнерите през последните години, ще осигурим всичко необходимо за детето и ще му дадем възможност да се развива правилно.

Какво е нужно в детската стая?

За предпочитане е да се спрем на мебели от масив. Доводите в полза на избора им не са един или два. Техните предимства са безспорни и надали ще открием противници на този вид обзавеждане. Все пак е важно да съобразим и бюджета си, както и потребностите на семейството. Ако децата са повече, може да се спрем на масивно легло на два етажа. Дървесината, от която е изработено то, е напълно естествена и ще се погрижи за прекрасния въздух в стаята. То е стабилно и здраво, което е гаранция, че ще може да се използва продължително време. Децата ще растат и въпреки това ще могат да разчитат на своето легло, което е неделима част от интериора на личния им кът.

Следващата стъпка включва организирането на гардероба им. Мини дрешникът трябва да е функционален и да не заема прекалено от площта на стаята. Нека там да се съхраняват най-необходимите одежди, бельо и вещи на децата. Ориентирайте се към такъв модел, че да има лесен достъп и да се предостави опция те сами да подреждат нещата си. Кош за играчки и/или етажерка. Играчките са най-важната част от детската стая и те трябва да имат своето място. То трябва да бъде така решено, че момченцата и момиченцата да се учат да ги прибират сами.

Имайте предвид, че различните видове мебели променят ежедневието ни и влияят на настроенито ни по различен начин.

Докато са малки, част от стаята трябва да бъде оставена незаета от мебели, за да могат да се вихрят с играчките си, да бутат колички или влакче. Може да си имат палатка или ъгъл за четене със завеса, да скачат на батут или да се „гмуркат“ в басейн с топки. Когато тези интереси отминат, настъпва времето, когато да изберете бюро за първите им стъпки в училище. То трябва да е компактно и да създава условия за добра стойка на тялото, което означава, че е хубаво да обърнете внимание и на стола.

Цветовете в детската стая

Освен мебелите от масивно дърво, изборът на цветове също може да предразположи децата към позитивна нагласа. Не е задължително те да са крещящи и прекалено ярки, въпреки че сме свикнали детският свят да е шарен и пъстър. Напротив – колкото по-семпли и хармонични са те, толкова въображението на децата е по-изострено и способно да създава нови идеи.

Сподели

Етикети: Дом / Интериор /

Коментирай

Покажи коментарите