БИВШИЯТ СЪПРУГ НА ЖУРНАЛИСТКАТА ВИДЯЛ НА КАМЕРА БЯГАЩО МОМЧЕ,НАДЯВА СЕ ДА НЕ Е ПОРЪЧКА MEDIAMIX МЕДИЯМИКС-НОВИНИТЕ НА ЕДНО МЯСТО

5
177
Добави коментар

Бившият съпруг на убитата журналистка Виктория Маринова и собственик на телевизията, в която тя работеше, проговори за първи път след жестоката й смърт.

„Надявам се това да е нелепа среща между жертва и убиец, а не поръчково убийство“, каза Свилен Максимов пред bTV и NOVA.

Междувременно от МВР и прокуратурата заявиха, че няма никакви данни престъплението да е свързано с работата й и задържаният 21-годишен младеж е действал спонтанно с цел сексуално посегателство.

Бизнесменът добави, че полицията е работила изключително усилено по случая с разкриването на убиеца.

„Аз разбирам кога някой имитира, че работи много и кога наистина работи много. Полицаите наистина си вършеха работата по случая“, категоричен бе Максимов.

Той разказа, че е бил разпитван за убийството.

„Дори в даден момент съм сигурен, че бях част от заподозрените“, допълни той.За последен път разговарял с Виктория сутринта преди смъртта й. След това получил обаждане от майката на Виктория, че тя не е отишла да вземе детето им, което породило притеснения.

След убийството Максимов и негови приятели разглеждали записи от камери, разположени близо до мястото на трагедията в Русе.

„На един от записите се виждаше как едно момче бяга, но не просто на джогинг, а сякаш бяга от нещо. Естествено, веднага предадохме тези кадри на полицията“, каза той.

Бизнесменът призна, че се притеснява за сигурността на общото им дете с Виктория.

Той не е очаквал такъв международен отзвук на случилото се и благодари на всички, които оказаха подкрепа.

„Бих искал да има такъв силен отзвук за всеки човек в беда“, добави още той.

На извънредна пресконференция в Министерския съвет тази сутрин вътрешният министър Младен Маринов потвърди, че извършителят на престъплението е задържан. Той е арестуван в Германия, където заминал в неделя след престъплението.Източник:https://dnes.dir.bg