22 неща, които няма да повярвате, че са по-мръсни от вашата тоалетна

1
171
Добави коментар
setlans
setlans

Споделете с приятели

В дома ви има тон предмети, които привличат микроби, мръсотия, бактерии и прах.

Вероятно тоалетната е едно от първите неща, за които се сещате при мисълта за мръсотия. Всъщност, има доста по-мръсни места и предмети, за които не би ви дошло на ум.

Днес ще разгледаме 22 неща, по-мръсни от вашата тоалетна.

Лед

Проучване на заведения за бързо хранене в САЩ установява, че 70% от сервираният лед има повече бактерии, отколкото водата в тоалетната.

Това е така, защото не се почистват машините за лед, създавайки перфектна среда за развитие на E.coli. Да не говорим, че някои сервитьори загребват леда с чашата ви или директно с ръка.

Пода на обществена тоалетна
Обществените тоалетни имат около 2 милиона бактерии на квадратен инч. Сподели в Туитър

Не, че е изненада за някой. Средно, тоалетната седалка има само 50 на квадратен инч.

Бюрото в офиса

Едно бюро има 400 пъти повече бактерии, отколкото тоалетната. Това е така, защото на бюрото има още: телефон, клавиатура с мишка, чаши, принтер и т.н.

Клавиатура

Клавиатурите могат да имат до 200 пъти повече бактерии, отколкото тоалетната седалка. Особено тези, които се използват от повече от един човек през деня. Бактериите могат да се задържат часове, дори дни след контакта.

Телефони

Нашите мобилни устройства могат да имат 10 пъти повече бактерии от тоалетните седалки.

Проблемът е, че с тях докосваме лицето и ръцете си. Същото е като да докоснете с бузата си тоалетната чиния.

Менютата в ресторантите

И тъй като обичаме да сравняваме всичко с тоалетните седалки, едно меню има средно 100 пъти повече бактерии.

По-лошото е, че те се докосват от много хора на ден, включително персонал и клиенти, които носят бактерии и вируси.

Дъски за рязане

Колкото и невероятно да ви се струва, на дъските за рязане има повече изпражнения, отколкото в тоалетната ви. Суровото месо носи много фекални бактерии, които се озовават на дъската ви за рязане.

Четките за зъби

Масово хората си мият зъбите в тоалетната, което е невероятна грешка. При пускането на водата в тоалетната, микробите могат да излетят до 2 метра.

Голяма част от тях се озовават на четката ви за зъби. Така че, как вашата тоалетна е по-чиста от четката ви за зъби, ако я държите там, откъдето идват микробите?

Килим

С 200 000 бактерии на квадратен инч, килимът ви е 4000 пъти по-мръсен от тоалетната. Хората отделят 1,5 милиона кожни клетки на час, което помага за храненето на бактериите, живеещи в килима.

Хладилник

По ирония на съдбата, причината, поради която държим храната в хладилника е, за да не се развали, а в същото време можем да я заразим с E.coli и други бактерии. Начините за зараза са много.

Може да не сме нагласили хладилника на достатъчно студено, да е протекло суровото месо, или просто да сме забравили да изчистим хладилника. Каквато и да е причината, хладилниците трябва да се държат студени и чисти, за да се избегне замърсяване.

Пазарски чанти за многократна употреба

Пазарските чанти за многократна употреба могат много лесно да се замърсят. В нея слагаме продукти, които са пипани от други хора, или при носенето до вкъщи, може да се разтече сурова храна.

Като включим и топлината, която създава чантата, имаме перфектна среда за развитие на E.coli. Как можем да избегнем това? Просто трябва редовно да изпирате пазарската си чанта.