4 вида покрития на скрийн протектори за телефони и защо повреди на дисплея могат да се получат дори когато използваме протектор

7
385
Добави коментар
screenprotectors
screenprotectors

В тази статия ще обсъдим предимствата и недостатъците на най-разпространените видове покрития на скрийн протектори на пазара.

2D скрийн протектор – старата генерация

Тук ще кажем само няколко думи, понеже този тип протектори за дисплей вече почти не се предлагат на пазара. Представляват плоско парче закалено стъкло, което е с незаоблени (остри) ръбове.

2.5D скрийн протектор – най-разпространеният и най-евтиният

2.5D скрийн протекторът е най-разпространеният вид на пазара. Просто казано, представлява плоско парче закалено стъкло със заоблени ръбове. Ръбовете на повечето нови мобилни дисплеи са леко заоблени. Това означава, че 2.5D протекторите не могат да покрият целия екран, което предотвратява сигурното залепяне на протектора по всички части на дисплея. Обаче, заради по-малкия размер на протектора от самия дисплей, той може да се използва с почти всички калъфи. Така че, вместо да покрива целия екран, 2.5D протекторът може да покрие само част от него. Гледането на екрана не е толкова добро, колкото може да бъде. Прах и мръсотия също могат да се събират в незалепените части на този размер протектор.

Поръчайте

Можете да поръчате ПРОТЕКТОРИ ОТ ЗАКАЛЕНО СТЪКЛО за над 200 модела устройства от нашия сайт!

Можете да поръчате УНИВЕРСАЛЕН ТЕЧЕН ПРОТЕКТОР за дисплей от нашия сайт!