8 причини, поради които бизнесът ви се нуждае от професионален уеб сайт

2
247
Добави коментар
epis
epis

110 прегледа

Гласували: 1, рейтинг: 5

Изненадващо е, но все още има много собственици на малки фирми, които не вярват, че се нуждаят от професионален уеб сайт или дори от сайт изобщо. Те са на пазара дълго време и смятат, че рекламата „от уста на уста“ е всичко, което им върши работа. Или пък вярват, че могат да достигнат до целевата си аудитория само чрез Facebook или други социални медийни канали. Но това не е вярно и сега ще споделим с вас няколко солидни причини, поради които вашата фирма се нуждае от професионален уеб сайт. 

Запознайте се преди това всичко, което е добре да направите, преди да пристъпите към изработването на сайт. 

Ще получите разпознаваем бранд и доверие

Все повече хора търсят онлайн неща, независимо дали става дума за решаване на техните проблеми, за сравняване на цените или просто за събиране на информация за магазин, ресторант или друг конкретен бизнес. Ако нямате уеб сайт, потенциалните клиенти ще намират първо вашите конкуренти и така може никога да не научат за вас.

Имайки сайт, не само ще предоставите информацията, която потребителите търсят, но и ще си спечелите тяхното доверие. С внимателно планиране, съобразено с нуждите на вашите клиенти, той ви ще осигури респектиращ имидж и ще даде на посетители качеството, което ще ги накара да купуват.

Не е толкова скъпо, колкото смятате

Като собственик на малък бизнес, особено ако е стартиращ, вероятно смятате, че не можете да си позволите професионален уеб сайт. Въпреки че разходите за проектиране варират в зависимост от вашите нужди и цели, има доста изгодни платформи, които няма да оставят дупка в бюджета ви.

Информация по всяко време

В най-базовата му форма, трябва да мислите за сайта като онлайн брошура или каталог, който може да бъде актуализиран по всяко време. Много по-лесно и по-бързо е да обновите информацията за вашите продукти и услуги на уебсайта си, отколкото в печатно издание.

Уеб сайтът е винаги достъпен

За разлика от физическия магазин, чийто врати са отворени само няколко часа на ден, уеб сайтът е на разположение 24 часа в денонощието, 365 дни в годината. През цялото време потребителите могат да се свързват с него от всяка точка на страната и света, дори когато офисът ви е затворен. Това е

е огромно предимство, което ви позволява да печелите пари, дори докато спите или вечеряте със семейството си.

Достигате до по-широка аудитория

Както вече споменахме, уеб сайтовете са достъпни от всяка точка на света, при условие, че клиентът има връзка с интернет. И тъй като все повече хора имат достъп до мрежата, дори и в отдалечени зони, можете да се насочите към много по-широка аудитория и да отбележите главоломен ръст на печалбите си.

Помислете за всички хора, които не могат да стигнат до вашето физическо местоположение, но с удоволствие биха се възползвали от онова, което предлагате…

Спестявате много време

Намекнахме за това по-горе. Времето е пари, така че спестяването на време е друга водеща причина, поради която вашият бизнес се нуждае от изработка на професионален уебсайт. То е важна стока в нашия все по-бързо развиващ се свят, дори ако не му придавате парична стойност. Бихте могли да си спестите време както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.

Чрез предоставянето на информация на клиентите си онлайн можете да спестите часове наред, които иначе бихте прекарали в изнурителна комуникация с вашите потребители. Изготвянето на листовки, брошури и други рекламни материали също отнемат дълги периоди.

Подобрява се обслужването на клиентите

Уеб сайтът е чудесен начин да предоставяте услуга с добавена стойност на вашите клиенти. Имате възможност да комуникирате с тях за това, как да използват или да се грижат за продуктите, които са закупили от вас.

Ако пък предлагате услуга, като счетоводство, можете да предоставите на потребителите ценен съвет, който да им помогне да плащат по-малко данъци при данъчно облагане или да опростят управлението на личните финанси.

Дълготрайна стойност

Една от най-хубавите черти на уебсайта е, че след като веднъж инвестирате в него, го имате завинаги и той продължава да работи за вас дълготрайно. Малко неща в бизнеса и в живота изобщо ви предлагат толкова висока възвръщаемост на инвестициите и толкова продължително партньорство.

Ако все още нямате изработен онлайн магазин или корпоративен сайт за вашия бизнес, бихме ви насърчили да създадете такъв. Както виждате, това е изключително икономически ефективен вариант. Потърсете най-добрата компания за изработка на уебсайт и сами се уверете в ползите от това да ви има и онлайн.