Путин отново засенчи Доналд Тръмп и всички други президенти: Вижте само в какъв самолет се вози (СНИМКИ ОТВЪТРЕ)

1
202
Добави коментар
slavchev
slavchev

Новата лимузина, с която Владимир Путин пристигна за срещата с Доналд Тръмп в Хелзинки, събуди интереса на медиите и към самолета на руския президент.

Air Force One, с който лети американският му колега, може да е по-голям и бърз, но пък руският държавен глава разполага с цели четири Ил-96-300ПУ – всеки с цена $500 млн., пише The Sun, цитиран от Факти бг. Произвежданият от „Воронежское акционерное самолётостроительное общество“ широкофюзелажен лайнер Ил-96-300ПУ не отстъпва по нищо на „боинга“ на Тръмп. Има специално покритие с таен състав, което го прави по-трудно забележим от радарите, развива скорост от 900 км/ч и може да лети на височина до 12 000 метра.

Самолета на Владимир Путин

На борда, както може да се предположи, има всякакви удобства, а високопоставените пасажери се наслаждават на царски лукс. Всеки от самолетите разполага с кабинети, конферентни зали, разкошни спални, кухня, тоалетни с позлатена санитария и фитнес зала.

Ил-96-300ПУ

Обзаведени в неокласически стил, салоните на Путиновите „илове“ глезят пътниците с кожени канапета и фотьойли, дебели вълнени килими и мебелировка с декорации от злато.

Под целия лукс е скрита свръхмодерна комуникационна система, която позволява на самолета да служи като команден център в случай на нужда.

Никой освен най-близките хора на Путин не знае до самото излитане кой точно от четирите самолета ще използва президентът. Те се движат винаги по двойки, като вторият служи за заблуда на евентуалния противник. При най-малка заплаха пилотите могат да повикат на помощ намиращите се в готовност 68 изтребителя от Руските въздушно-космически сили.