Най-голямата компания за преки продажби в света е семеен бизнес. За първи ще има главен изпълнителен директор

3
225
Добави коментар
Admin09
Admin09

Най-голямата компания за преки продажби в света е семеен бизнес. За първи ще има главен изпълнителен директор

Мелинт Пант ще бъде първият главен изпълнителен директор в историята на компанията. Снимка: Amway

Най-голямата компания за преки продажби в света, Amway е с нов главен изпълнителен директор. Всъщност, това е напълно нова позиция в компанията, която от самото си създаване през 1959 г., е управлявана от членовете на семействата ДеВос и Ван Андел. И така, първият главен изпълнителен директор на Amwa ще бъде Мелинд Пант. Той идва от Yum! Brands, където доскоро е бил президент на Pizza Hut International. Пант ще докладва директно на борда на директорите на Amway, а от 2-ри януари 2019 г. ще участва и в самия борд. 

Amway е семеен бизнес, стартиран от Джей Ван Андел и Рич ДеВос. Компанията се управлява съвместно от  Ван Андел, който е председател на компанията от 1995 г., и Дъг ДеВос, който заема позицията президент от 2002 г. насам. И двамата ще се присъединят към борда на директорите, където ще бъдат съпредседатели. Компанията е и ще продължи да бъде семеен бизнес, ръководството й обаче ще се поеме изцяло от новия главен изпълнителен директор, се подчертава в съобщението за назначението.

Преди да се присъедини към  Amway, Пант отговаря за международното развитие на Pizza Hut International в Азия, Индия и Европа, като междувременно управлява над 9000 Pizza Hut локации, извън САЩ, развивайки дигиталните стратегии и онлайн търговията на бизнеса. Преди Yum! Brands, Пант работи 14 години в Unilever, където заема различни ръководни позиции, включително Vice President of Foods за Африка, Средния Изток и Турция. Мелинд Пант и съпругата му Амрита живеят в Далас, Тексас.


00:12, 08.10.2018г


00:11, 05.10.2018г


16:01, 01.10.2018г