Ракът умира, когато ядете тези 5 храни! Започнете да ги консумирате! Нека сме Здрави!

1
128
Добави коментар
slavchev
slavchev

Ето и същественият въпрос: как можем сами да си помогнем като превенция срещу ракови заболявания?

Бихме могли да регулираме ангиогенезата чрез подбор от храни, като по този начин не даваме възможност на туморите в микроскопичната им фаза да растат и да се разпространяват. Храни, които спират ангиогенезата:

Домати

Проучване в Харвард установява, че мъжете, които ядат варени домати/доматен сос повече от четири пъти на месец имат до 50% намаление на риска от рак на простатата. Това се дължи на факта, че домати са с високо съдържание на ликопен, който е анти-ангиогенен. Ликопенът е вещество, което се разтваря в мазнини и като такова изисква наличието им за правилното усвояване чрез храносмилателния тракт. За разлика от витамин С, съдържанието на ликопен в доматените продукти се увеличава, когато тези храни са обработени при висока температура или сготвени с олио.

Ястията с къри включват друго полезно вещество: Куркума – суперхраната, която топи мазнините и ни прави по-здрави. В хранителната “химиотерапия” включваме и две любими напитки – зелен чай и кафе. Богатите, тъмни цветове на боровинките и малините идват от фитохимикали, които предпазват от много видове рак (подобно на червеното грозде) като намаляват оксидантния стрес и спират ангиогенезата.

Те са важно оръжие в борбата срещу смъртоносния рак на яйчниците. Ако сте се напрегнали от обясненията за развитието на рака, си хапнете нещо сладко от списъка на „естествената химиотерапия” – черният шоколад е доказано здравословен както за сърцето и доброто настроение, така и срещу лошите клетки.

Споделете тази ПОЛЕЗНА и Важна информация с приятели