Адвокат Градев: Фифа отмени наказанието на Спас Делев

2
136
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Арбитражният съд по спорта (КАС) е отменил санкцията на българския нападател Спас Делев, на когото ФИФА спря правата преди няколко дни. Новината беше съобщена от спортния адвокат Георги Градев на страницата му във фейсбук.

„BREAKING: КАС отмени санкцията на Спас Делев. Очакваме го на терена в петък!, е точният пост на Градев от преди близо час.

Преди три дни- на 15-и октомври, Берое (Стара Загора) публикува на страницата си, че Световната федерация по футбол (ФИФА) е спряла правата на Делев и се похвалиха, че могат успешно да противодействат на „кражба“ на футболисти. Делото е за неправомерното напускане на Делев, според Берое.

„Задължително беше футболният клуб да защити своите интереси. Справедливостта възтържествува и отново доказахме, че можем да противодействаме на организираната схема за „кражба“ на футболисти на Берое.

Припомняме, че през 2015 година по същата схема с участието на едно и също лице ни напускана футболистът Жуниор Мапуку. В този случай с предприетите действия също бяха защитени интересите на нашия клуб“, съобщението на официалния сайт на клуба от Стара Загора.

Вече трети сезон Спас Делев носи екипа на полския елитен Погон (Шчечин), а за Берое игра през сезон 2015/2016.