Радев прекара 40 минути с британската кралица, покани я в България

1
140
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Днес президентът Румен Радев бе приет на аудиенция при кралица Елизабет ІІ, като част от посещението на българския държавен глава във Великобритания. Срещата продължи 40 минути, като в нея участие взе и първата дама Десислава Радева.

Президентът определи атмосферата на срещата като топла и сърдечна, като кралица Елизабет II е проявила жив интерес към историята и културата на нашата страна. Радев е спазил традицията и етикета и е отправил покана към кралица Елизабет II тя или член на кралското семейство да посети България във връзка със 140-годишнината от установяването на дипломатически отношения с Великобритания, която ще отбележим догодина.

”Надявам се кралица Елизабет II да има възможност на място да се запознае с нашата богата история, с вековните културни традиции на нашия народ, които присъстват и в Британския музей, и в Британската библиотека”, посочи президентът.

След аудиенцията, в отговор на журналистически въпрос държавният глава коментира пред български журналисти, че отношенията между Европейския съюз и Великобритания са важни и за двете страни и запазването и развитието на близките отношения е обща цел.

”С най-голям приоритет трябва да е запазването на правата на гражданите и от двете страни”, коментира пред български журналисти в Лондон президентът, който е на работно посещение в Обединеното кралство.