Накратко за Момчето с обектива

1
198
Добави коментар
svetla58
svetla58

Когато работата ти е призвание и свят извън нея почти не съществува

Днес решихме да ви срещнем с един пораснал малчуган, който се изправя пред трудностите на живота с целия наивитет и сила, които са присъщи само на децата.
Помните ли онази мисъл на Паулу Коелю:

„Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.”?

Ами в нашия случай сентенцията ‘вилнее’ с пълна сила в живота на момчето с обектива.

Роден в град от северозападна България, където развитие и живот за младите хора почти няма, а немотията и беднотията са превзели хабитата на хората там, Видин му взима само 5 години от живота и той променя посоката си към „Града на неограничените възможности” – София, и там завършва средното си образование.

След това битието му се развива като сюжет от някой приключенски филм, изпълнен с много авантюри, премеждия, верни другари, трудни избори и взимане на крайни решения.

Като един истински човек на изкуството, в главата му е цветно и пъстро и така красив хаос, от който се раждат произведения, на които ние да се любуваме.

А за да твори и създава цялото това богатство на съвременната фотография, му е помогнало огромното разнообразие от професии, интереси и занимания, през които е минал за крехките си 32. Въпреки че по душа и на външен вид е на много по-малко.
Интересува се от всякакъв стил музика, филми, поезия и истории от реалния живот, които го вдъхновяват да снима.

Какво ви казахме? Хаос…

Винаги се е стремял да изразява себе си чрез изкуството по някакъв начин. Занимавал се е с музика, писане на стихове и дълго е разглеждал снимки на различна тематика в интернет, от които да се вдъхновява.

Постепенно започва да се интересува как може да пресъздаде красивите кадри, от които черпи вдъхновение. Именно тогава фотографията се превръща в негова мечта.

Месеци наред чете материали за фотография и спестява пари, за да купи първия си професионален фотоапарат, което се случва през близката 2015-та.

През 2016 записва индивидуално обучение по модна фотография, а през през 2017 започва обучение по съвременно фотографско изкуство, както и Съвременна портретна фотография все при видни преподаватели и истински професионалисти.

Това е, което можем да кажем ние за него, въпреки че то е крайно недостатъчно, за да ви обрисува личността на този творец. А всички знаем, че щом говорим за ТВОРЕЦ, е най-редно да го оставим сам да покаже и каже какво е неговото послание към света. Вижте сами какво сподели специално за eModno Лео Кирилов.

“Аз съм човек, който въпреки годините си все още се чувства дете, но не ме плашат трудностите и не се спирам, когато Обичам НЕЩО ИЛИ НЯКОЙ! Не се страхувам особено и от провала, защото без него никога нямаше да успявам – нито в кариерата, нито в личния си живот. Надявам се, че повечето хора ме възприемат като добър приятел. А ако някога някой ме даде за пример, бих се чувствал горд, не толкова със себе си, колкото с майка ми, защото всеки ден аз се стремя да се уча и да бъда добър човек – веднъж, заради мен и два пъти, заради нея, защото тя е най-прекрасният човек на земята!

Искам хората да знаят, че съм преминал през доста етапи от живота си докато стигна до това, което съм днес. Работя от 16-годишен. Бил съм бензинджия, живял съм в Мадрид, където работех като строителен работник, като градинар. След като се върнах в България започнах като автомеханик – цели 10 години! През тези години не спирах да търся себе си, защото бях наясно, че тази работа не е за мен, но някак си все не се намирах. Исках да съм певец, после текстописец, исках да съм всичко. Мога да се похваля, че имам много добри приятели, които винаги са били много искрени с мен и когато не съм се справял добре с нещо, винаги са ми го казвали. Това е много важно за един човек, да върви по пътя си смело и напред, да се вслушва в мнението на близките си и колкото и да е негативно, да извлича позитивното от ситуациите!
Целият този цикъл на възходи и падения ме научи на много неща. Първото е, че мечтите се сбъдват, но само ако си готов да се бориш и да платиш цената, да си на 100 процента отдаден на това, с което си се захванал и да си пораснал достатъчно чисто интелектуално, защото ако не си – няма да ти се получи! Човек може да бъде всичко – само да поиска и да повярва! Това, което искам е, когато хората чуят името ми, да разберат, че аз не обичам рамките, защото съм човек на изкуството. Чрез фотографията изразявам не само себе си, правейки смели проекти, а и общественото мнение.”

Редактор: Марина Делева

Етикети:
Вяра, Лео Кирилов, младост, професионализъм, сила, смелост, упоритост, фотограф, фотография