Марешки вижда Каракачанов плътно зад Симеонов :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

2
266
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

„Вицепремиерът Красимир Каракачанов стои плътно зад колегата си Валери Симеонов и го подкрепя в битката му срещу майките на деца с увреждания.“ Това заяви лидерът на „Воля“ Веселин Марешки.

По думите му Кракачанов го е подкрепял във всички негови изцепки.

Според него това е единственото им спасение, да се крепят взаимно и да останат в управлението за по-дълго.

Марешки подчертва, че с действията си двамата показват, че са „дезертирали от предизборните си обещания“ и са водени само от личния си интерес.

Лидерът на „Воля“ е категоричен, че колкото по-бързо „двамата напуснат правителството, толкова по-добре за България и българския народ.“

Припомняме, че по-рано днес майките на деца с увреждания излязоха на протест в няколко града в страната с искане Симеонов мигновено да си подаде оставката.

Волен Сидеров пък поиска веднага да бъде свикан Коалиционен съвет ГЕРБ – ОП за оставката на Симеонов.

В отговор премиерът Бойко Борисов заяви от ОАЕ, че ако поиска оставката на вицепремиера ще наруши коалиционното споразумение и правителството ще падне.

На19 октомври, докато в зала депутатите дебатираха по третия вот за недоверие към кабинета „Борисов 3“ от БСП поискаха оставката на Валери Симеонов заради изказването му към майките на деца с увреждания.

По-късно Борисов се извини за думите на своя вицепремиер.

Симеонов се опита да обясни думите си в социалната мрежа Фейсбук като извадени от контекста на изказването му, докато от опозицията атакуваха Борисов с думите: „Стига с този театър“.