Дайте своя „Глас за океана“ на интернет платформа

3
179
Добави коментар
Admin09
Admin09

До 14 декември 2018 г. всеки гражданин може да даде своя глас в допитването за чистота на океаните

 

Surfrider Foundation Europe разработи мащабна кампания за мобилизиране на гражданите преди европейските избори, които ще се проведат през 2019 г.

Кампанията „Глас за океана“ предлага на гражданите, независимо дали са студенти, експерти или любители на океана, възможност да изразят своите виждания за защитата на океаните. Те ще бъдат анализирани от Surfrider и организацията ще постави тези искания преди провеждането на европейските избори.

Началото на инициативата бе дадено на 1 юни тази година в България, като неин посланик стана един от най-добрите ни плувци Петър Стойчев. Той споделя, че подкрепя инициативата, защото „водата е мястото, на което се заражда животът, водата е нещото, без което животът не може да продължи. Затова всички ние трябва отговорно да се отнасяме към опазването на чистотата й и това трябва да бъде приоритет на европейските институции“.

В допълнение към консултацията с хората, Surfrider организира и европейско турне, за да се срещне с различни аудитории: ученици, ангажирани граждани, учени, местни, национални и евродепутати и други, тъй като има много хора, участващи в опазването на океаните, за които е важно да се информират, да могат да дискутират и да изразят мнението си. Етапите на кампанията  се проведоха в България, Франция, Испания, Белгия и Португалия.

Мисията на Surfrider Foundation Europe е да се бори срещу морското замърсяване, причинено най-вече от пластмасовите отпадъци, да подобри качеството на водата, както и да се опита да се справи с въздействието на глобалното затопляне. Днес организацията обединява над 1500 доброволци, 8000 членове, над 40 локални клона и повече от 40 000 поддръжници в Европа.

Създадената дигитална платформа за консултации съдържа важна информация за проблемите и заплахите, пред които са изправени океаните:  замърсяването, устойчивия туризъм, използването и преноса на енергийни ресурси.

Интернет платформата позволява на всеки гражданин да изрази своето отношение по темата и да заяви позицията си.

Дайте своя „Глас за океана“ и нека личната инициатива се превърне в гражданска позиция.

 

Сподели
0

Сподели
0