Как да разширите тесните дамски обувки

3
222
Добави коментар
seoslav
seoslav

Проблем, който може да бъде разрешен с подръчни средства или при обущар…

На всяка дама се е случвало да се впусне в импулсивна покупка, а след това да се чуди как да се справи с проблема. При избирането на дамски обувки винаги трябва да се следват някои правила, за да не се окаже, че впоследствие те са ни неудобни и дори прекалено тесни да ги носим. Когато поръчваме от онлайн магазин, също е редно да съобразим правилно номерацията и да избегнем разминаванията.

И все пак, ако се е стигнало до там, има няколко възможни варианти за решение на проблема.

Когато нагреем обувките със сешоар, ние омекотяваме кожата им чрез топлинната струя. Ако тя е естествена, може да се разшири леко и после чифтът да пасне на краката ни.

Алкохолът има и друго приложение

Напоете хартия, вестник или парцал с алкохол, разреден със студена вода. Водата ще предотврати опасността от образуването на петна. Оформете топка и я сложете в самите обувки, след което ги оставете да престоят няколко часа. Не е желателно да прилагате процедурата към изделия от велур, защото може да развалите материята.

Използвайте хладилна чанта, която трябва да напълните с вода до средната част. След това поставете обувките в нея и затворете плътно. Сложете хладилната чанта във фризера в рамките на час, после я извадете заедно с обувките и изчакайте да се размразят добре. Методът не е удачен за разширяване на велурени дамски обувки.

Хората на село може би познават този трик, за който ще са ви нужни овес или пшеница. Пълните обувките с тях, наливате до горе вода, за да се запълни максимално пространството. Оставяте ги да преспят така през нощта, което ще издуе кожата и ще я разшири, доколкото е възможно. На другия ден трябва да изсъхнат достатъчно, преди да пробвате и да усетите резултата.

Не забравяйте, че не бива да сушите обувките принудително, особено в близост до включен отоплителен уред. И не на последно място, когато се изкушавате да инвестирате в по-тесни модели, помислете отново дали да си го причините, защото дискомфортът се отразява и на здравословното ви състояние.

Ходенето с обувки, които не са ви по размер, може да предизвика болки в кръста и в гръбнака, както и да наруши правилната стойка и походка, а също и да промени формата на самите стъпала, което впоследствие да се превърне в по-сериозен проблем.

 

И за да задоволите вашето любопитство, пък и да се заредите с енергия за шопинг, разгледайте новите модели дамски обувки от Бутик Арена.