Прокуратурата затвори пречиствателна станция в района на ВС „Елените“

1
140
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Окръжна прокуратура – Бургас указа на РИОСВ – Бургас да предприеме принудителна административна мярка – да затвори пречиствателна станция, намиращата се в района на Ваканционно селище Елените.

Действията на Прокуратурата са продиктувани съобразно чл.158, т.3 и т.4 от ЗООС (възникване на непосредствена опасност за увреждане на околната среда или увреждане на здравето или имуществото на хората; предотвратяване или преустановяване на административни нарушения, свързани с опазване на околната среда, както и предотвратяване и/или отстраняване на вредните последици от тези нарушения) и чл.60 и следващите от АПК. С оглед на последното Окръжна прокуратура – Бургас е дала срок на РИОСВ – Бургас да уведоми  наблюдаващия прокурор  за предприетите свои действия в срок до 05.11.2018г.

Това е вторият опит на Държавното обвинение да затвори станцията. Те предприеха същите действия и през месец октомври 2017г. Тогава обаче директорът на РИОСВ Бургас отказал под претекст, че това може да доведе до риск за туристическия сезон през 2018г.