Всеки орган е свързан с емоциите – вижте на какво се дължат болестите Ви точно в този момент!

1
169
Добави коментар
slavchev
slavchev

Според китайската медицина, основните причини за заболяванията са емоциите, а всеки орган има своя емоция

Земя, огън, вода, въздух и метал са основните пет елемента, които китайците вярват, че има във всяко човешко тяло. Според техните твърдения, е необходимо да се поддържа баланса на всички елементи за добро здраве. Ако забележите, че имате дрезгав глас, това е най-често причина, че имате ниско ниво на енергия в белите дробове.

Червените очи показват проблеми с черния дроб, а бледост лицето на недостиг на кръв и енергия в далака. Не трябва да се учудите от факта, ако жената не може да забременее, да са виновни бъбреците.

Според китайската медицина, основните причини за заболяванията са емоциите, а всеки орган има своя емоция. С белите дробове се свързва тъгата, за черния дроб – яростта, за бъбреците – страха, за стомаха – грижите. Всеки орган има и свой вкус. Така, белите дробове искат подправки и люто, черния дроб – кисело, далака – леко, а бъбреците – солено. Органите, смятат китайските лекари, има и собствен енергиен маршрут.

Енергията се нарича ЧИ и зависи от кръвта, така че лекарите на китайската медицина казват, че кръвта е майка на енергията, а енергията собственик на кръвта.

Бъбреците – централен орган на тялото

Бъбреците в китайската медицина са един от най-важните органи и представляват основа на Ин и Ян, както и енергиен център на нашето тяло. Вързан с костно-двигателната система, слуха. Лечението на бъбреците засяга всички тези системи. В китайската медицина всеки орган е свързан с метеорологичните условия, така всяко годишното време е благоприятно за някой от органите.

– В черния дроб живее вятъра, а това понякога е причина за главоболие, замаяност. Една от най-важните функции на черния дроб е гарантиране на енергийна циркулация в тялото, но и свежи и бистри мисли. Хората със здрав черен дроб са спокойни, лесно вземат решения и са добри лидери. Ако черният дроб е в състояние на стагнация, обструкция, тогава се смята, че има „огън“. Това е термин в китайската медицина за трудностите на неговата функционалност. Нарушената работа на черния дроб се отразява влошаването на физическото, но и на емоционалната състояние, смятат китайските народни лекари.

Според тях, тази дисхармония се свързва с гнева, яростта, упорство, насилието. Ако емоциите не са изразени, не се освобождавате от тях, тогава могат да доведат до депресия или до честа смяна на настроението. Тогава физическите последици всъщност дисхармонията на дейността на черния дроб.

– Най-честите симптоми на този синдром са менструални проблеми, умората, напрежението, сковаността на тялото и алергии.

Източник: Жената.нет

loading…