Ето какво не трябва да правите с брачната халка, ако искате дълъг и щастлив брак

1
165
Добави коментар
slavchev
slavchev

Брачната халка не е просто символ на брака, но и знак за любов, доверие и вярност. Не е изненадващо, че с нея са свързани много поверия и вярвания.

Ето как трябва да се отнасяте с брачната халка, ако искате дълъг и щастлив брак:

Първо, сватбените пръстени на младоженеца и булката не трябва да се различават. Случва се някои булки да правят пръстена си по-дебел от този на младоженеца. Това може да се окаже лошо за хармонията в семейните отношения, разбра КОЧ.бг.

Следвайки поверията, трябва да се помни, че нито преди сватбата, нито след нея не трябва венчалният пръстен да се дава да се мери от някого.

Смята се, че така притежателят му отдава съпружеското щастие или съдба, а в замяна внася в живота само кавги и скандали. Ако все пак пръстенът бъде премерен, то той трябва да не се предава от ръка на ръка, а просто да се постави върху някаква повърхност.

Днес можете да изберете всякакви брачни пръстени: обикновени или украсени с камъни и рисунки. Простите и гладки пръстени са най-подходящи за ролята на венчални халки. Смята се че при тези, които носят такива халки, семейният живот е гладък.

Искате пръстен с рисунки? Тогава нека бъдат от плавни линии — и вашият съвместен живот ще бъде плавен.

Ако всеки пръстен е изготвен от два вида злато, това е лош знак. Казват, че съпрузите няма да бъдат честни един с друг и ще живеят двоен живот.

Пръстените по традиция получава младоженецът. Преди халките да попаднат в дома ви произнесете три пъти: “На дълъг и щастлив живот. Амин!”

Не позволявайте пръстените ви да ги носи някой друг.

Ако се случи така, че някой от съпрузите изгуби пръстена, трябва да направи точното му копие колкото се може по-скоро, не по-късно от седмица.

Ако вие самите сте намерили венчална халка, това е знак, говореща за скорошна женитба, за появата в семейството на някой нов. Но не трябва да държите намерения пръстен в себе си или да го носите, най-добре го претопете в друго украшение.

Никога не изхвърляйте брачен пръстен! По време на караница някой от съпрузите може да хвърли в лицето на другия своя пръстен. Не бива да се отнасяте така с вещ, която е призвана да бъде ваш талисман и да ви пази, пише rabadu

loading…