„Железният светилник“ отново ще огрее бургаската сцена

1
144
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Поради големия интерес, няколко месеца след последното си гостуване, емблематичният спектакъл на Театър “Българска армия” – “Железният светилник” ще бъде представен в Бургас за единадесети път. Жителите и гостите на града ще имат възможността да видят произведението на Димитър Талев през погледа на режисьора Асен Шопов на 8-и ноември, от 19:00 часа, в НХК.

Талантливата Гергана Данданова отново ще се потопи в образа на непокорната Катерина, а любимецът на публиката Явор Бахаров ще влезе в ролята на дивия Рафе Клинче. С много възхищение и национална гордост ще Ви изпълнят превъплъщенията на актьорите от мъжкото войнство на “Армейците” – Стойко Пеев, Милен Миланов, Георги Новаков, Георги Кадурин, Тигран Торосян, Владислав Виолинов, Георги Къркеланов, Иван Налбантов, Мирослав Пашов, Йордан Алексиев. С чувства на вълнение, възторг, радост, вярност, скръб, сила и трепет ще ви завладяват образите на жените в “Железният светилник” – Нели Монеджикова, Стефка Янорова, Антоанета Добрева –Нети и  Радосвета Василева.

”Да четеш Талев е изключително удоволствие, да го поставиш на сцена – изключително предизвикателство, което не носи задължително гаранция за успех. Запалването на „железния светилник” разпръсква мрака в душите на неговите герои, събужда националното самосъзнание, жаждата за живот, свобода и творчество. Ето защо днес, когато нацията се тресе от противоречия, когато се топи като свещ и живее с мисълта за оцеляване, натоварена с чувството, че всичко се разпада, че децата ни изоставят и какво ли не още… именно днес, няма по-подходящ автор и по-нужно заглавие, което театърът да отправи като послание към своите зрители”, казва носителят на Наградата за цялостно творчество и принос в театралното изкуство “Аскеер 2012” – Асен Шопов.

”Железният светилник” идва в Бургас за 11-и път, благодарение на Маруся Русева и „Арт Ателие”. Билети можете да закупите на касата на НХК и на тел. 0894/898-098.