Как да създадете подходящия интериорен дизайн за всяка стая

2
237
Добави коментар
wenip
wenip

Помислете за това, какво усещане искате да създадете във всяка стая, какви нужди да удовлетворява и не на последно място за декорацията. Тя трябва да отразява вашия личен вкус и интереси, но също така, да отговаря на конкретните функции на всяка стая. За да ви помогнем и да ви спестим много време, нерви и финанси сме подготвили заедно с дизайнера на Студио за интериорен дизайн Моми студио Антония Саранеделчева кратко ръководство как да декорирате дома си стая по стая.

Всекидневна Тя може да изпълнява много функции – от официалния „салон“, който посреща гостите до пространство, в което цялото семейство се събира за общуване, забавление, учене, игра или дори хранене. В модерните жилища дневната често е с отворен план и в него се помещават и кухнята и трапезарията. Едно от първите неща, които трябва да имате предвид при проектирането на интериорния дизайн на всекидневната, е изборът на фокусна точка. Най-често това е кътът с меката мебел, но това не задължително. Около нея ще се планира осветлението, след това ще се изберат и текстилът, аксесоарите и картините.

Кухня Това е може би една от най-скъпите части на апартамента за обзавеждане, за това вярваме, че ще искате внимателно да го планирате. Едно напълно ново кухненско обзавеждане може да бъде наистина скъпо, но за щастие съществуват многобройни бюджетни решения, които да вземете под внимание. Така например освежаването на боята по стените, добавянето на нови и модерни плочки, смяната на плота, подобряването на осветлението, подмяната на мивката и смесителя са добра идея, ако не можете да си позволите изцяло нова кухня. Хитър ход и спестяващ бюджета е кухнята да бъде изпълнена от по-евтин материал, но с ефектни дръжките на вратите. Те могат да са цветни, черни или инокс, създаващи добър акцент.

Трапезария Масата е ключовият елемент при проектирането на интериорния дизайн на трапезарията и изборът на конкретен модел и място за поставянето й в интериора са изключително важни. Изборът на подходящата форма може да е съществен за малките трапезарии. Други първостепенни елементи, които трябва да имате предвид са столовете и осветителното тяло над масата, което помага да се дефинира вашият стил и да се създаде атмосфера за хранене. Също така обмислете внимателно какви завеси и покривки ще използват.

Спалня Това помещение е често подценявано, когато става дума за интериорния му дизайн. Прекарваме една трета от живота си в спалнята, така че трябва внимателно да обмислите вариантите за него, кое ще създаде усещане за спокойствие, уют и комфорт. Започнете с избора на леглото. Никога не пестете пари при избора на матрак и възглавници, защото това е една инвестиция, която ще ви се отплати във времето, като пълноценно се наспивате и се чувствате отпочинали. Изборът на цвят е от решаващо значение в една спалня. Изберете по-светъл нюанс, ако сте ранобудни или по-тъмен, ако сте от хората, които обичат да си поспиват до по-късно. Светлината в спалнята е важна за създаването на правилното настроение, както и за да можете да си отпочивате.

Детска стая За декорирането на детските стаи все още е обичайна практика да се използват теми, традиционно предназначени за момчета и момичета, въпреки, че днешните родители са все по-решителни да направят интериорния дизайн на детската стая по-неутрален спрямо пола на детето. Изберете светли пастелни цветове, които създават жива атмосфера. Относно мебелите изберете максимално функционални, които да могат да „растат“ с вашето дете, така че да не се налага всяка година или две да предекорирате детската стая.

Баня Искате ли да превърнете вашата баня в елегантен спа център? Разгледайте различни идеи за дизайн на бани, вижте как може да направите това пространство по-нежно и изтънчено и да изберете шкафове, плочки, мивки, огледала, осветление и аксесоари. Ако вашата баня е малка, това не трябва да ви притеснява. Има как с помощта на различни техники от интериорния дизайн да създадете илюзията, вашата баня да изглежда по-голяма.

Коридор/Предверие То трябва да бъде приветливо място, което определя тона за останалата част от вашето жилище, но има и много практически неща, които трябва да вземете под внимание, когато проектирате интериорния дизайн на вашия коридор. Подовите настилки, шкафовете, закачалките и други аксесоари са изключително важни при изготвянето на план за предекориране на предверието.