5 „извънземни“ черепа, които науката не може да обясни

1
158
Добави коментар
setlans
setlans

В този списък сме подбрали 5-те най-мистериозни черепа откривани някога.

Дали тези тайнствени черепи са с човешки произход или не, това е един непрекъснат дебат сред учени, скептици и тези, които твърдят вярват в извънземния им произход.

А ако действително те са с извънземен произход, то това означава, че със сигурност нашите приятели от космоса са ни посещавали нееднократно.

Черепите от Паракас

В безплодния пейзаж на перуанската пустиня, през 1928 г., археологът Хулио Тело прави едно от най-загадъчните открития, когато разкрива гробище под суровата почва на пустинята Паракас. Тело открива набор от противоречиви човешки останки, които завинаги ще променят начина, по който изглежда нашия прародител.

Телата в гробниците са имали някои от най-големите продълговати черепи откривани някога на планетата – черепите Паракас.

Перуанският археолог открива над 300 мистериозни черепа, които се смятат за най-малко на 3000 години.

Ако, мистериозната форма на черепите не е достатъчно странна, един скорошен ДНК анализ извършен на някои от черепите предоставя някои от най-загадъчните и невероятни резултати, които оспорват всичко, което знаем за произхода на човека.

Черепната кутия на черепите от Паракас е поне с 25% по-голяма и с до 60% по-тежка от черепите на обикновените човешки същества.

Изследователите са убедени, че черепите не са подлагани на насилствена деформация, а винаги са били с такава форма и големина.

Интересно е, че митохондриалната ДНК, която се предава наследствено от майката показва мутации, които не са срещани в човешкия вид, при приматите или други познати животни.

Мутациите, открити в пробите на черепите Паракас показват, че учените се занимават с напълно нов вид „човекоподобно същество“, много по-различно от хомо сапиенс, неандерталците и хомо денисова.

Родопският череп

Открит от 38-годишен пловдивчанин, черепът е уникален и от откриването си, никой не е в състояние да предложи убедителни подробности за това, на кого принадлежи той.

Димитър Ковачев, директор на Музея по палеонтология в Асеновград, отбелязва, че откритието не е изкопаемо и няма аналогия или прилика с познатите на учените черепи.

Аномалният череп тежи само 250 грама и има шест мистериозни кухини, където според НЛО ентусиасти са се намирали сетивните органи.

Според формирането на черепа, съществото на което принадлежи е можело да има шест очи, или друг набор „неизвестни органи“. Най-загадъчната особеност на родопският череп е, че той не разполага с уста.

Сийландският череп

Това е един от най-спорните артефакти, открити през последните години. Сийландският череп повдига редица въпроси, които науката не може да обясни.

Странно, но само няколко изследователи са показали интерес към този мистериозен череп, може би защото се страхуват какво биха могли да разберат – нещо, което би могло да промени начина, по който ние гледаме на произхода на човека и цялата ни история.

За първи път през 2010 година, черепът бива изследван в Колежа по ветеринарна медицина в Дания. Изследователите заключават, че не са в състояние да разкрият мистерията на черепа, нито могат да потвърдят или отхвърлят нищо, което би могло да обясни за какъв вид става на въпрос.

Тъй като не успяват да предоставят каквато и да било информация, черепът бива изпратен до института Нилс Бор в Копенхаген, където чрез въглероден анализ се разкрива, че това мистериозно същество е живяло между 1200 и 1280 г. пр.е.

Праисторическият бизонски череп с дупка от куршум

В Музея по палеонтология в Москва се намират останките на бизон, който има дупка от куршум в черепа. Ясно се вижда съвършено кръглата дупка, която се предполага, че е причинена от въздействието на високоскоростен снаряд.

Изследователите вярват, въпреки че не са открити останки от снаряд, че дупката в черепа е била причинена от куршум с калибър, подобен на тези, които се използват днес.

Най-странното е, че това животно е родено в региона на Якуза в Източен Сибир и е живяло в района преди повече от 30 хиляди години!

Е, какво сме пропуснали в историята? Възможно ли е, много напреднала цивилизация да е съществувала преди хиляди години? Преди нашата „нова история“? А, дали не можем да говорим и за пътуване във времето?

Руските извънземни черепи

Според доклади от руски вестници, загадъчните черепи са били открити в пещера в планината Голям Тхач (Большой Тхач) преди близо две години от група изследователи, водени от етнографа Владимир Меликов.

Според Меликов, съществото на един от черепите е различно от всичко познато на човека и е ходило на два крака. Меликов посочва, че сред най-загадъчните характеристики на черепите е липсата на черепен свод и челюсти. Очните кухини са необичайно големи и имат черти на лицето, наподобяващи хора.

Палеонтолозите в Москва не са били особено развълнувани, когато са получили снимките на загадъчните черепи, и едва признали, че черепите са уникални.

Уникални са, тъй като вероятно са били заровени в пясък за дълги периоди от време. Нещо, което би могло да деформира формата им, но явно не е така, тъй като нямаше да имат тези почти идентични „деформации“ в двата черепа.

Сетланс