Най- лесната торта, която няма шанс да не се получи. 4 продукта и няма да може да спрете да ядете

1
189
Добави коментар
slavchev
slavchev

В кулинарията са познати доста рецепти за торта с банани, но тази е толкоз лесна, че няма да ви затрудни, докато я приготвяте, а и няма риск да не се получи

Това е любимата ми торта от студентските години, когато с моята приятелка имахме една наша традиция. Не я бях приготвяла години, но ходих на гости на моята приятелка и наред със спомените, си направихме такава торта с банани.

Необходими продукти:

готови блатове за торта
суха сладкарска сметана от пакетчета
желатин
банани

Приготвяне:

В студентските години с моята приятелка си купувахме готови блатове за торта. Те са 3 в една опаковка. С единия блат си правехме тази торта, която изяждахме, докато учехме за изпити, а останалите 2 блата си разделяхме – 1 за нея и 1 за мен.

С тях нашите майки приготвяха по още една такава или друга торта.

Бърза, лесна, сигурна торта с банани

Вземате формата за торта с подвижен ринг. Слагате на дъното 1 готов блат за торта. Разбивате сметаната – най-добре е да сложите 2 или 3 пакетчета. Когато като студенти не ни достигаха парите, ние не слагахме банани вътре в сметаната, а си купувахме 1 или 2 за декорация.

Но при последното гостуване купихме повече банани и сложихме прилично количество нарязан на ситно в сметаната. После разтворихме желатина (3 пакетчета за 3 сметани) с малко вода и на водна баня. Смесихме го със сметаната и бананите. Изсипахме сместа върху готовия блат и сложихме тортата да се стегне във фризера.

Тя стоя 1 час. Извадихме я, преместихме я в тортена чиния и направихме декорация с нарязан банан.

При положение, че не възнамерявате да поделяте готовите блатове с друг човек, необходимо е да приготвите вашата торта поне с 2 блата. Разделете разбитата сметана, банани и желатин на 2 или 3 части, с които ще намажете двата или трите блата. Вместо суха сладкарска сметана от пакетчета, бихте могли да си купите течна сметана от кутия, която ще разбиете вкъщи.

Отново във фризера, тъй като желатинът стяга бързо. Правите някаква декорация по ваш вкус и възможности.

Не съществува риск да допуснете грешки и тази торта с банани да не ви се получи. Приятен апетит от КОЧ!

loading…