Правилното управление на вземанията е ключът към успеха

3
287
Добави коментар
AssenJ
AssenJ

Правилното управление на вземанията е ключът към успеха

Публикувано от DimanaK на 07.26.2018 в категория Весело

Това, от което зависи успехът на една компания, е сложна комбинация от способността да предлагаш съвременен продукт, който да е съобразен с изискванията на своите клиенти, съвестно и коректно отношение към хората, които работят за теб и успешно лавиране между хилядите сложни финансови операции, които трябва да извършваш. Това си е предизвикателство за всеки един участник на пазара, а конкуренцията прави битката за клиенти сериозна. Това е и една от основните причини българските компании да бавят процедурата за събиране на забавените задължения, защото се страхуват от влошаване на взаимоотношенията си със своите клиенти. Точно тук се намесват професионалистите в областта като ЕОС Матрикс, които се занимават със събиране и управление на вземания.

ЕОС Матрикс съществува на пазара повече от 15 години и е лидер в събирането и управлението на вземания в България. Колекторската агенция е част от международната финансова група EOS Group, която прилага своя 43-годишен опит в събирането и над 30-годишен опит в изкупуването на вземания, в повече от 60 дъщерни компании, опериращи в 26 държави по света.

Когато една компания се възползва от услугите на професионална агенция за събиране и управление на вземания като ЕОС Матрикс, тя на първо място освобождава значителен човешки ресурс, който може да бъде насочен към основната дейност на фирмата. От друга страна, добрите практики и международно ноу-хау, които ЕОС Матрикс прилага в работата си, спомагат за коректното и етично общуване с нередовните клиенти, като се запазва добрия тон и взаимоотношенията с кредитора. Това е изключително важно за компаниите, тъй като всеки един клиент е важен за тях.

В същото време, върнатите обратно средства могат да бъдат използвани за редица неща, които да подобрят позициите на компанията на пазара. Голяма част от фирмите използват тези средства, за да погасят собствените си задължения, което поставя спирачка на домино ефекта. Запазването на съществуващите работни места и разкриването на нови такива, благодарение на върнатите средства, оказва положително влияние както на трудовия пазар, така и на покупателната способност на потребителите, което стимулира икономиката. Други компании предпочитат да инвестират тези средства в научна и развойна дейност или да ги вложат на финансовите пазари.

Тези данни са от ежегодното проучване на EOS „European Payment Practices“, публикувано в края на 2017-а година. То анализира причините и последиците от просрочените вземания за потребителите и бизнеса. Регулярните проучвания за навиците на плащане и тенденциите при необслужваните вземания превръщат ЕОС Матрикс в незаменим партньор на редица банкови и небанкови финансови институции, ютилити, телекоми и търговски компании.