Футболен клуб „Ливърпул“ тихомълком обявен за продажба, като Джон Хенри се ослушва за оферти

1
352
Добави коментар
valentin.apostolov
valentin.apostolov

Магнатът Джон Хенри желае да получи около два милиарда долара за „Ливърпул“, въпреки че клубът отхвърли слуховете за продажба през лятото.

Клубът тихомълком е поставен на пазара, като се появиха слухове, че Хенри, който е собственик на мърсисайдци, е готов да продаде клуба.

Според „Ню Йорк Пост“, милиардерът се ослушва за неофициални оферти.

Вестникът твърди, че Джон Хенри, който притежава също така „Бостън Ред Сокс“, се оглежда за потенциални купувачи.

Хенри придоби „Ливърпул“ за 447 милиона долара през 2010-а година, но „Пост“ смятат, че той иска цена около два милиарда долара.

През август се появи информация, че магнатът от Абу Даби шейх Халифа ибн Зайед ал-Нахаян е направил несполучлив опит да купи клуба от „Анфийлд“ в края на 2017-а година.

Не е ясно дали братовчедът на собственика на „Манчестър Сити“ шейх Мансур е охладил интереса си към „Ливърпул“, след като неговата оферта е била отхвърлена.

„Фенуей Спортс Груп“ отхвърлиха слуховете през лятото, че клубът се продава.

Футболният финансов експерт Киерън Магуайър смята, че за тяхно добро американците трябва да останат в клуба.

Магуайър каза пред „Ливърпул Екоу“: „“Фенуей“ виждат много повече потенциал в клуба.“

„Те смятат, че с техния план клубът ще струва близо три милиона паунда след четири или пет години.“

„Последната сделка за придобиване в „Премиър лийг“, която се случи, беше в „Арсенал“, когато Стан Крьонке изкупи дела на Алишер Усманов. Това оцени клуба на около 1.8 милиона паунда.“

„Отбор.bg“ сподели още в началото на ноември миналата година, че „Фенуей Спортс Груп“ се опитват да включат допълнителни условия при продажбата на „Ливърпул“, което допълнително да увеличи цената на клуба: http://otbor.bg/fenuej-sports-grup-othvrlyat-oferta-ot-1-5-miliarda-paunda-za-livrpul-ot-amanda-stejvli

Коментари