Манджукич и Роналдо прободоха „Милан“ :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
137
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

„Ювентус“ победи „Милал“ с 2:0 в дербито на 12-ия кръг на Серия „А“. Така „Старата госпожа“ остава единственият непобеден отбор в първенството и е едноличен лидер в шампионата с 34 точки, 6 повече от втория „Наполи“.

„Милан“ пък има само 6 победи и е 5-ти в подреждането.

На „Сан Сиро“ гостите от „Юве“ подеха инициативата още от първата минута на мача. Тези първоначални напъни се увенчаха с гол в 8-ата минута. Алекс Сандро центрира, а Марио Манджукич отбеляза с глава.

Хърватинът продължи да изпробва рефлексите на защитата на „Милан“ и Донарума, но не успя да отбележи второ попадение. Вместо това домакините се съвзеха от първоначалния шок и започнаха все по-често да поглеждат към вратата на съперника.

Бенатя бранеше предимството на тима си по всевъзможни начини, включително и с ръка и за това в края на първото полувреме „Милан“ получи възможност да изпълни дузпа. Зад топката застана Гонсало Игуаин, но намеренията му бяха разгадани от Шчесни, който отби топката, тя се удари в гредата и така и не влезе в мрежата.

Второто полувреме започна с опити на възпитаниците на Гатузо да изравнят. Те все по-често организираха опасни атаки, само че ударите им бяха недостатъчни. От своя страна футболистите на „Ювентус“ отговориха с положения, създадени от Кристиано Роналдо и Дибала.

Така дойде 81-та минута, когато португалският ас вкара своя гол номер 8 от началото на шампионата. Той се разписа след неубедителна намеса на Донарума.

Гонсало Игуаин не издържа и се разкрещя на рефера, която го санкционира с втори жълт картон. До края на мача „Милан“ игра с човек по-малко, а други по-сериозни положения нямаше.