Всяка зима си я правя и болест не ме лови, а холестеролът ми е чук!

3
221
Добави коментар
e-vesti.com
e-vesti.com

За да бъдем здрави, трябва винаги да следим нивата на лошия холестерол в организма си.

Особено когато сме застрашени от сърдечно-съдови заболявания, които могат да бъдат изключително опасни. Не е случайно, че лошият холестерол и високото кръвно налягане често са наричани “тихите убийци”.

Как можем да нормализираме нивата на лошия холестерол?

Лекарите препоръчват различни неща, сред които висока физическа активност и здравословно хранене, включващо избягването на определен тип вредни храни. Има и специални медикаменти за случая, но понякога те имат негативни ефекти. Винаги е най-добре да прибягваме до естествени методи да бъдем здрави.

Именно поради това, днес ще ви предложим една евтина и добра рецепта за напитка, която може да ви помогне в битката с лошия холестерол. Тя се прави лесно и сами ще се уверите, че всеки може да си я приготви в домашна обстановка. Само за няколко месеца тя би могла сериозно да ви помогне.

Необходими съставки:

3 лимона
500 грама пресни листа от целина
1 литър вода
Начин на приготвяне:

Сипете водата в тенджера и оставете да заври на котлона. След това я свалете от огъня и я оставете да се охлади. Вземете лимоните и ги измийте много добре. Листата от целина нарежете и смелете фино в кухненски робот или блендер. Когато са готови, добавете ги към водата и оставете да престоят една нощ.

Когато дойде сутринта, прецедете напитката и я съхранявайте в стъклен буркан или бутилка.

Всяка сутрин и вечер пийте по една чаша преди хранене.

За да постигнете възможно най-добър ефект и понижаване на холестеролните нива, най-добре е да продължите терапията около три месеца. В края на всеки месец правете пауза от около два-три дни.

Сигурни сме, че с тази рецепта ще почувствате сериозно подобряване и ще се почувствате по-здрави. Важно е да се грижим за себе си, а още по-добре е, когато това се случва по възможно най-естествен начин.

loading…