Въведение в Шаманизма

1
194
Добави коментар
ezoterikabg.net
ezoterikabg.net

Шаманизмът заема специално и значимо място в комплекса от свещени занаяти и магически изкуства.

въведение в шаманизма

Шаманизмът присъства в много традиции на различни народи. Той съществува във всички култури в примитивния стадий на тяхното развитие в почти същата форма. Разликата е само в някои нюанси и практики, но същността и съдържанието са едни и същи навсякъде. Шаманизмът се корени в основната структура на света. Структура, която е една и съща за всички. Следователно шаманизмът се прилага еднакво за всички култури и традиции.
В шаманизма няма строго установени правила, в самия култ няма йерархия сред неговите представители. Всъщност шаманизмът е най-старата форма на духовни практики. Тази практика е изпитана във времето. Когато древните ни предци викаха към духа на езерото и помолиха да дойдат и да им помогнат в лова, те използваха шаманските техники.
Шаманизмът е лично пътуване отвъд знанието и вътрешната сила, но също така пътуване, което традиционно има всичко, създадено от общността или семейството. Такива правила са общо правило за онези, които практикуват шаманизма днес, но семейните и груповите ограничения трябва да бъдат различни.
Шаманите заемат значително място в много култури по света от началото на вековете. Те са церемониалисти, лечители, зъболекари и много други. Те работят със силите: със своя и околния свят. Те разбират връзката и необходимостта от баланс между всички неща, разбират, че всички аспекти на света са живи – хора, животни, растения, планини и дори вятър.
Традиционно, хората които най-често идват в шаманизма, след като са били избрани и възпитани чрез практикуване от шамани или искат да наследят култови знания от своите предци. Често хората идват при шаманската практика, след като са в контакт със смъртта, но това не означава, че трябва да се опитате да се самоубиете, за да станете шаман.
По принцип вашият интерес към шаманските практики не ви прави шаман. Ако току-що сте започнали по този начин, е съвсем разумно да ви наричам последовател на шаманските практики или ученик на шаман. Шаманът е едно от многото заглавия, които могат да се прилагат само за човек, който дълго време обучава и практикува това изкуство. За практикуващите има общо име – жена или мъж.

въведение в шаманизма

Шаманските вярвания

Едно от основните вярвания на шаманите е вярата в мрежата от сили или тяхното безкрайно множество, което се съдържа във всички неща, които съществуват на земята. Шаманите вярват, че всичко е живо и обединено в взаимен контакт между всичко останало в света. Това е мрежа от сили, които дават чувства на целия свят. Мрежата има неограничен брой сили , насочени към физическия свят. Разбирането на тази мрежа от сили, този свят от духове, е необходимо за разбирането и изучаването на шаманизма.
Всеки обект във физическия свят има „дух“. Това е духът, който е източник на сила. Шаманите комуникират с духовете на  живите същества и  неживите неща. Така че, тези разговори дават представа за света около тях и колкото повече знаете, толкова повече сила ще освободите.
Като общо правило, шаманите вярват, че за разлика от обектите на природата- растенията и животните, всеки човек има свое уникално духовно тяло. Това духовно тяло може да се види сред хората като ярка светлина или вълна от въздух. Това духовно тяло обикновено се простира около хората навсякъде от 18 инча до 3 фута и показва как човек се чувства и мисли. По-ярките цветове имат по-високи вибрации, докато по-тъмните, по-скучните имат по-ниски вибрации. Някои смятат, че размерът на духовното тяло съответства на нивото на човешката сила. Това тяло се нарича още аура.
Колкото по-отблизо са шаманите работят с духовете на света, толкова по-лесно е те да се „изгубят“ между реалния свят и света на духовете. Хората, които постоянно мечтаят в движение или се издигат в облаците, са незащитени. Шаманите имат способността да живеят в реалния свят и света на духовете и да не забравят кой са  и къде са. Това се прави, като се запази равновесието, основното в настоящето, или психическата защита на вашата физическа природа. Шаманите трябва да знаят къде са през цялото време. Това е една от причините шаманите да изглеждат по-силни от другите. Хората, които са запознати с шаманските техники и контролират местоположението си, могат да направят шаманистични пътешествия дори да се разхождат по улицата.
За секунда шаманът се съсредоточава и фокусира върху това, откъде идва видението му. Едно от тези места е Дървото на Живота. Неговите корени са в долния свят, известен също като подземния свят или света на мъртвите, където шаманите идват да говорят с предците, да намерят загубена информация или да намерят информация за болести и други неща, засягащи физическото тяло. Пътуването до света на мъртвите не трябва да се извършва без водач. Стволът на дървото е известен като Средния свят. Често стволът се вижда като квадрат, всяка от четирите страни съответства на определен сезон. Това е магическата версия на нашата реалност и шаманите я посещават, за да разрешават ежедневните проблеми. Клоните на дървото представляват Горния свят. Това е светът на бъдещето, развитието и полета. Никой свят не изглежда по-добре от друг свят и не е по-добър от друг свят и много шамани от цял ​​свят използват подобни ръководства.

въведение в шаманизма

Друго подобно явление е медицинското колело, известно още като мандала. Това е кръг, разделен на четири секции (или понякога разделен на осем секции), които символизират четири посоки. Кръгът на колелото символизира Средния свят, небето над него, Горния свят и Земята в близост до Долния свят. Центърът на окръжността е центърът на вселената и пълен кръг, включително горните и долните светове, които се насочват към центъра. Всеки човек има място на това колело, което символизира тяхното място във взаимоотношенията с техния духовен център в центъра на кръга. Колкото по-добре познавате центъра си, толкова повече сила имате.
Ето едно просто упражнение, с което можете да определите къде сте на медицинското колело.
Концентрирайте се и се отпуснете. Затвори очи. Визуализирайте медицинското колело. Разделете го на четири четвърти с две ясни линии, пресичащи средата. Определете коя линия съответства на посоката. Поставете точка в центъра на кръга и след това нарисувайте квадратите така, както искате. Нека духовното животно влиза във всяка част като символ. Не мислете за животни, просто нека да дойдат. Ако не, опитайте следващия път. Помолете духовното си животно да ви покаже позицията ви на колелото. Помнете квадрат, цвят, духовно животно за този раздел и колко сте близо до центъра. Ако имате възможност, попитайте духовното ви животно какво означава това за вас по това време. Благодарете на духа за помощта и се върнете в нашия свят по същия начин. След това отворете очите си. Запишете и начертайте това, което сте видели. Можете да повтаряте това упражнение доста често, за да проверите на какво ниво сте във връзка с центъра

Баланс и хармония в шаманизма

Най-важното нещо за един шаман е балансът. Всички живи същества са взаимосвързани чрез мрежа от сили, всички действия имат последствия. Трябва да изчислите тези последици преди действията си. Законът за тройното възмездие  е валиден както за шаманизма, така и за Wiccа.
Както и трилитните богове Асатру имат връзка между старица или стар човек, за да взаимодействат със смъртта и трансформацията, така че шаманизмът също така работи с тези аспекти на живота. Шаманът разбира, че за да създаде нещо, нещо трябва да бъде унищожено, че без светлина няма тъмнина. И зло и добро, само две страни от една и съща монета. Тези неща съответстват на унищожение: лоши навици, вяра, които искате да промените, нездравословни отношения и т.н. Унищожаването има огромна сила и шаманите разбират това и използват тази сила в своя полза и  за ползата на хората около тях.
Създаването също е важно, но без да се унищожи, не може да има творение и обратно. Шаманите трябва да се научат да балансират между тези две сили в живота си. Силите са в равновесие, защото ако вашият живот е в пълна хармония и хармония се съдържа във всичко, което правите, то вие сте в хармония с мрежата на властта. Това означава създаване и унищожаване, даване и получаване. Колкото повече давате, толкова повече получавате, но не забравяйте, че трябва да останете в равновесие, трябва да дадете толкова, колкото и да получите, само даването не е достатъчно. Получаването на подаръци е прекрасно и не забравяйте, че всичко в живота е дар.
Шаманите са много наясно с цялата картина. Ако целите ви са в хармония с цялата картина, тогава вие, работейки с целите си, трябва да ги развиете. Ключът към това е неутралността. Силните емоции могат да се покрият с воал или дори да блокират потока от информация за вас от света на духовете.Вие сами трябва да поискате да погледнете и двете страни на въпроса, защото понякога отговорът е от другата страна на вашите възгледи.
Шаманите се научават да се отделят от ситуацията, понякога с помощта на хумор. Трудно е да останеш емоционален и свързан с въпроса, когато се смееш на ситуацията или сами. Хумор може да се намери във всичко, особено ако е вътре в човек, просто трябва да го научите, да го разберете. Ако сте прекалено емоционални, тогава това, което е по ваш начин, няма да се получи. Емоциите ви могат да ви заслепят. Това също се случва, ако отделите твърде голямо внимание на нещо. Духовете на света трябва да бъдат свободни да работят и да бъдат избрани за работа. Ще трябва да се научите да се отказвате, за да постигнете цели и да разберете, че духовете на света работят в собственото си време и по свой начин.
Не забравяйте, че трябва да слушате себе си, вашите водачи и съюзници и не забравяйте да гледате цялата картина и да разчитате на баланса във всичко, което правите. Бъдете готови да променяте и да виждате промяната като интересен образователен опит, вместо да се криете или да избягате от нея. Не позволявайте на емоциите да ви ослепят в това, което правите.

въведение в шаманизма

Визуализация

Шаманите живеят едновременно в два свята: във физическия свят, където живеем всички и  света на духовете. Шаманизмът учи как да пресече празнината между реалния и шаманския свят. Основното средство на шамана е визуализацията или просто придвижване във въображаемия свят.
Изхвърлете идеята, че референцията е безполезна игра на въображение, ако искате да научите шаманизма. Това не е безполезна умствена дейност на мозъка и е най-разбираема не само за децата. Това е обединяваща връзка със света на духовете. Ако искате да използвате шамански техники в живота си, използвайте въображението си.
Децата лесно могат да влязат в света на духовете, но те са загубили тази способност, откакто са израснали. Но това не е лошо. Децата трябва да се научат да откриват разликите между реалния свят и света на духовете, но някои хора впоследствие се научават да блокират тази способност толкова сериозно, че по-късно те трябва да се възпитават, за да използват вродените си способности, както правят децата. Но не се притеснявайте!
Шаманската визуализация активира всичките ви сетива – зрение, докосване, мирис, слух, вкус и дори шестото чувство. Колкото повече чувствате във визуализацията си, толкова по-силно става и толкова по-лесно ще бъде да пътувате.

Започнете да учите

Когато започнете да практикувате шаманизма, ще започнете да виждате пречките, които ще  излязат на пътя ви и нещата, които ще ви помогнат. Ще забележите, че ще ви бъде много по-удобно да общувате със себе си и света около вас. Ще се почувствате по-близки до света и ще намерите в себе си потенциала, който не сте знаели преди това. Това ще се случи само вие ще го позволите и ще работи с духовете колкото е възможно по-леко и ще им позволи да работят с вас.
По време на вашите изследвания, трябва да решите, че искате да отидете отвъд просто като използвате някои основни шамански практики. Ще бъде по-добре да се окажете учител. И учителят не трябва да бъде човек от физическия свят. Трябва да решите как предпочитате и да изберете наставник от физическия или духовния свят, сред растителните и животинските духове и т.н. Основният критерий за подбор трябва да бъде вашите лични предпочитания. Не забравяйте, че формалното обучение ще отнеме време и всеотдайност.
При избора на учител бъдете придирчиви. Въпреки това, когато изберете някой, който да ви помогне в изучаването на шаманизма, помнете някои неща. Изберете по-добре тези, които имат добро чувство за хумор и са в състояние да се смеят на себе си и да ви помогнат да се смеете на себе си от тези, които винаги са сериозни. Един добър учител трябва да обича и да уважава света около него. Те трябва да оставят повече хората в живота си, отколкото да ги изгонват. Те трябва незабавно да изискват и очакват съвършенство от вас. Те трябва да могат да правят грешки и да ги коригират, да показват емоциите си. Те трябва да имат силно шаманско присъствие и да практикуват всичко, което се преподава.

Шаманско пътуване

Най-значимият аспект на шаманизма е пътуването. За пътуване може да се използва световното дърво Yggdrasil. Пътуването се осъществява чрез визуализация. Можете да откриете така нареченото „променено състояние на съзнанието“ или „състояние на екстаз“. В по-смислено разбиране това е дълбоко медитативно състояние, в което пътувате, най-често с помощта на вашето духовно ръководство, самостоятелно или с помощта на Yggdrasil. Пътуването ви позволява да общувате с духовния си „Аз“ и с мрежата от сили.
Повечето шамани използват удари на барабани, за да им помогнат да навлязат в транс. Всички ритмични звуци са подходящи, например звука на вълните на океана. Можете също така да почукате на собствения си барабан или да помолите някой да почука на вашия тамбурин. Можете да пътувате без звук, но звуците наистина могат да ви помогнат по-лесно да влезете в състояние на променено съзнание. И също така да ви помогнат да се върнете от пътуването си. Препоръчвам ви да не пътувате без звук, докато не се чувствате по-комфортно по време на пътуването.
Продължителността на пътуването зависи от човека и от това, което се опитва да направи. Уверете се, че никой не ви притеснява. Ако вашите мисли се намесват във вас, опитайте се да ги пуснете и да продължите. Същото ще стане, ако се опитате да прецените какво виждате. Първо, признайте, че умът ви иска да контролира процеса и след това продължете.
Когато пътувате, опитайте да бъдете  нежни и спокойни. Няма да стигнете далеч, ако не преживеете чудесния си опит в пътуванията си. Често отговорите ще бъдат прости и ясни, но те също могат да бъдат изложени под формата на приказка или загадка. Ако е така, тогава те говорят истината. Не се опитвайте да ги разберете прекалено много, ако просто оставяте всичко така, както е. След това в крайна сметка ще разберете всичко сами. Приемете това, което виждате (пазителя си иподаръците от вашия дух), дори ако това, което виждате, няма нищо общо с вас сега. Вярвайте, ще разберете всичко, когато дойде точното време. Не трябва да имате предубеждения или модели за това, което виждате в света на духовете, тъй като те могат да изкривят смисъла на това, което виждате там.
Ако се опитвате да пътувате, но не постигате нищо, не се паникьосвайте, най-вероятно все още не сте готови, или правите нещо нередно. Не се притеснявайте за това. Най-вероятно не сте били готови или не беше точното време. Просто изчакайте и опитайте отново по-късно. Изберете по-добро време за пътуване.

Етапите на пътуването на шамана

1. Пътуването на шамана – началото
Поемете комфортна позиция и релаксирайте колкото е възможно повече. Уверете се, че никой не ви притеснява. Стартирайте (или позволете на приятел да започне) да удря тамбурина, или да изпълнява някои други ритмични звуци. Затвори очи и се съсредоточи върху въпроса си. Отговорът може да не е конкретен „да“ или „не“, но се опитайте да се уверите, че значението на фразата не се премества на нито една страна. Спокойно кажете, че с благодарност приемате това, което сте видели и го оценявате. Не бива да приемате буквално съвета, но не се опитвайте да го осъдите сурово. Посъветвайте се с вашия дух, за да ви предпази и да защитите тялото си по време на пътуване.
Визуализирайте входа на земята, например пещера, използвайки всичките си сетива. Като пример, аз се визуализирам в дълбините на борова гора, а след това тръгвам по пътя, за да стигна до дупката в хълма. Изчакай да дойде, духа закрилник трябва да те посрещне при входа. Това животно трябва да бъде вашият тотем, но може да бъде и ваш помощник. Ако ви причинява дискомфорт, помолете го да напусне (за предпочитане учтиво) и да се обадите на друго животно, на вашия тотем или да помолите това животно да промени формата си. Ако на обаждането ви не се отговори, опитайте отново по-късно.
Нека вашият въпрос  да го знае вашия водач. По-късно той може да ви помоли да отидете след него  бързо по тунела. Пътуването през тунелите може да бъде кратко или дълго и може да има много извивки, спирали и завои. Не се притеснявайте за това. Просто запомнете пътя си.
Когато вашият водач спира, ще бъдете на някакъв терен, библиотека или друго място, където е отговорът на вашия въпрос. Можете да се появи и пред вратата, през която трябва да влезете. Но дори и да сте „сами“, можете да почувствате, че вашият водач ви защитава. Приемете това, което виждате или това, което ви е дадено. Оставете, когато това се изисква от вас или което смятате, че е необходимо. Като общо правило, вашият водач трябва да ви отведе до мястото, откъдето сте дошли тук, ако не си спомняте пътя назад или сте дезориентирани. Не забравяйте да благодарите на вашия водач. След това се погрижете за физическото си тяло , когато сте готови да отворите очите си.

2. Тунели
Тунелите, като пещери или кухини, най-често се използват като пътеки към световете на шаманите. Най-често човешкото духовно тяло има тунели около него. Много вярващи системи използват тази идея. Тунелната система е много близо до чакрата. Има 7 основни точки на чакрите, всяка от които съответства на определена част от тялото и определен цвят. Те често се разглеждат като спирални тунели, съответстващи на цвят на определени части от аурата, и ще бъдат придружени от определена енергия.
Чакрите са свързани помежду си и с други малки тунели върху духовното тяло на човек. Тунелите трябва да изглеждат вертикално подредени по цялото тяло. Понякога тези взаимосвързани канали могат да бъдат блокирани поради инцидент, стрес или депресия.

• Първият тунел се намира в основата на гръбнака. Цветът е свързан с червено. Той е свързан с инстинкти, оцеляване, предишен живот, страхове и чистота на енергията.
• Вторият тунел се намира в коремната кухина, близо до пъпа. Цветът му е оранжев. Той е свързан с инстинктивни емоции, сексуална енергия, възпроизводство, творческа енергия и нови открития.
• Третият тунел се намира на слънчевия сплит. Цветът му е жълт. Той е свързан с действия, лидерство, самоутвърждаване и стрес, както физически, така и психически. Проверете дали се чувствате слаби или нещо друго.
• Четвъртият тунел се намира на гърдите, особено на сърцето. Цветът му е зелен. Свързан с емоции, самочувствие.
• Петият тунел се намира на гърлото, но също така се намира и на ушите. Цвят – синьо. Свързано с комуникациите, творческото творчество, телепатията и самоизразяването.
• Шестият тунел се намира на веждите и очите, наричани още трето око. Цветът му е индиго. Той е свързан с гледане навътре, в същността на нещата или гледане от разстояние.
• Седмият тунел се намира в чантата на короната или в горната част на главата. Цветът му е лилав. Свързан с духовен подарък. Това е проход и връзка между физическия свят и света на духовете.

Пътувайте през тунелите, за да изследвате тунелите си и да ги научите. Винаги помнете, че е необходимо да се обадите на водачите си, така че винаги да са с вас. Помолете ги да отидат с вас в тунелите и да говорят за тях или да говорят за вашите проблеми и кои тунели трябва да посетите, за да ги разрешите.
Ако сте видели в тунелите абстракции, нека ви донесат обяснение за тяхното значение. Особено, ако те наистина ви вълнуват. В края на краищата това е тяхната работа. Те са там, за да ви ръководят и да ви защитят. Нека да го направят. Те със сигурност ще ви обяснят значението на това, което виждате.
Не го правете, ако не се чувствате достатъчно добре. Ако чувствате спешна необходимост от това, можете да поискате от някой да направи това пътуване за вас. Вземете удобна поза (седнете или легнете) и се уверете, че усещате раменете, коленете. Нека вашият дух водач  работи с вас. Отпуснете се и запазете спокойствие.
Не забравяйте да запомните тунелите си. Ако забележите проблем, можете да го поправите, преди да се влоши. Решете този проблем, ако можете. Можете също така да донесете някакъв предмет , за да предпазите тунелите от намеса. Можете да използвате помощта на „Извличане“ при търсенето на магистър, който ще ви помогне да работите с тунелите и с вас като цяло. Не забравяйте, че вашите водачи  могат да наблюдават състоянието на тунелите и не забравяйте да ги проверите.

3. Привличане – Шаманските спиртни напитки
Какви са нашите духове-помощници за нас? Или по-скоро, кои са те за нас? Асистенти? Да.Това сме самите ние? Разбира се. Защо разчитането на изображението на съществуващо (съществуващо, „измислено“, митично създание) е толкова обичайно? Защо  магьосник или магьосница, без помощници е изключение? Отговорът подсказва, че е абсолютно недвусмислено – те са необходими, правят нещо, което ние сами можем да направим без тяхна помощ.
Първо, всеки помощник -водач е същество, което живее в някакво жизнено пространство, представляващо за него самата къща, място, в което всяко действие, присъщо на това същество, е естествено и желателно. Така че, там където живее духът-птица, целият живот лежи в радостта от летенето, летенето там е логично и неизбежно като дишането. Освен това зависи от вас – ще се превърнете във вашия дух -помощник, за да спечелите способността, да речем, да летите или, след като сте отишли ​​в неговия свят, вие ще получите такъв талант, без да се променяте външно и вътрешно. Така че, духовете идват при нас, защото те могат да ни отведат в техния свят, в светове, които могат да се превърнат в истински дом за нас, тъй като те се оказаха места, които сами по себе си са дом на тези духове.
Съществува изкушението да се твърди, че в този случай  пътуванията на духа, свързани с появата му в неговия свят, са проява на усещане за странност към този свят, за отделяне от него. Желанието да се отдръпнеш от ежедневните събития, да премахнеш рутината, разбира се, е още по-характерно за магьосниците, колкото по-остро чувстват несъответствието си с жителите на този свят, толкова повече се стремят да го напуснат, особено ако имат къде да отидат. От друга страна, всяко пътуване е и обогатяване на личния опит, развитието на нови умения, методи за взаимно и просто въздействие върху света. С цялото си разнообразие този свят е неизмеримо по-беден от тези, в които можем да отидем, ръководени от нашите водачи. Така че те не са само нашите водачи в нашите собствени светове, но те могат да покажат пътя към световете, където по-скоро те, а не ние ще бъдем гости. Водач, притежаващ огромен брой способности, които, уви,недостъпни за нас в сегашната ни ситуация, може да ни помогне да намерим пътя към дома, да ни върне, каквито сме сега самите ние – такива, каквито сме били преди. Ето защо, въпреки че ние често наричаме себе си „пътници“, „търсещи“, ние сами като въздуха се нуждаем от тези, които ще ни намерят по нашите пътища.
Това по никакъв начин не означава, че ние самите не можем да ги намерим.  Самотното пътуване  не е радост за никого. Това е факт.И можем ли да бъдем обречени на вечна самота, ние се стремим да намерим онези, които винаги ще бъдат там и ако не можем да ги намерим, тогава ние упорстваме и печелим. Понякога печеленето може да изглежда като творение. Ние, както хората често казват, „измисляме нашите водачи. Обърнете внимание на думата – мислим. „Вие“ – това е индикатор за творението – ние отделяме нещо от себе си, изтласкваме част от нашия вътрешен свят, за да го изолираме, да го задоволим с живота. Да, не всеки от нас може да съживи създаденото … Или всичко е истинско? Или поне малко ? Колко пъти ние, несигурни със собствената си сила, не можехме да повярваме, че можем да създадем великолепна компания, запас от сила, вечна подкрепяща група, която в най-трудния момент ще се разпадне до тих симпатичен кръг и няма да даде нито един враг и нечестив да те победи.Само нашите собствени съмнения са между нас и възможността да се направим приятели за себе си. Разбира се, за щастие имаме деца и те имат най-доброто съкровище в света – способността да се отвърнеш и да се отърсиш от собственото си его или по-скоро от някой, „не мога“ и „не знам как“. И само децата създават най-прекрасния свят. Децата не знаят „каквото трябва“ и те не се притесняват прекалено с това, те просто създават. И вече създадените приятели са наблизо.и те не се притесняват прекалено с това, просто създават. И вече създадените приятели са наблизо.и те не се притесняват прекалено с това, просто създават. И вече създадените приятели са наблизо. Защо?Ако самият вие някога сте се огледали наоколо и сте разбрали, че това е точно това, което ви липсваше през целия си живот, … опитайте се първо да сте сигурни, че това наистина е така. Обикновено за тези, към които те се присъединяват, нещо такова винаги е съществувало. В детска възраст това са така наречените „въображаеми приятели“ и например Карлсон – да, това е ярък пример, но ако търсите в миналото Карлсън, едва ли ще намерите. Преди хиляда години в учебника по английски език имаше история за човешко мляко, с магаре, тигър и друга весела компания, живеещи под килим. Звярът беше болен и нямаше приятели. Отначало не се появиха, а после се появиха … И те изобретяваха игри, приготви картини за тях и ги сложи под килима, а в снимките имаше храна за приятели и всичко, което можеше да им хареса.Вие си спомняте? Може би си спомням, ако кажа, че Стивънсън е написал тази книга? В известен смисъл, магьосниците са „болни „. Ние сме болни от самота или по-скоро умишлено не потискаме този вирус в себе си … защото той не ни позволява да седнем тихо и да плуваме пред телевизора. Вечна неспокойност, вечният път … Но често се оглеждаме в търсене на спътник. Придружител неспокоен, специален.
Има още една важна роля, която възлагаме на водачите. Те са уникални хранилища на знания и опит. Намирането на нещо ценно в Пътя, дори ако изобретяхме следващия велосипед, осъзнаваме, че трябва да бъде запазен. Уви, често е изключително трудно да останеш недокоснат, но е възможно да повериш това знание , да му дадеш това качество и след това да провериш със стандарта. Защо има орли, лисици, бухали, вълци до нас? Защото тяхната лекота, хитрост, мъдрост, жестокост са ценни за нас, защото тези качества дойдоха към нас и формираха основата на личността, индивидуалността. А нашите изявления сега ревниво защитават същността на себе си – нашата собствена лекота хитрост-мъдрост-жестокост. Когато ние, разбитите, сме готови да направим унизителни компромиси, да допуснем безсмислеността на движението или изобщо да изоставим Пътя ,духовете -помощници са близо и споделят с нас съкровищата, които имат. И това е и тяхната помощ.
… Те винаги са там. На една ръка разстояние. Те стоят зад нас. И те няма да ви позволят да се препънете по Пътя. Аз ги наричам мой, защото е така … понякога не знам със сигурност – дали са мои създания ..или са… моите създатели. Да, те са същества, защото ги наричаме (и те идват на поканата, само ако самите те желаят) или ги създаваме, но без нас тяхното съществуване неизбежно ще бъде различно, по-малко светло. Ние сме на нашия Път, правим грешки, осъзнаваме грешки, препъваме се и ги държим в опити да се съпротивляваме, а не да падаме (или просто да паднем!) В Тартария – ние ги правим каквито са те – ТЕКОИТО СА, незаменими и същевременно абсолютно абсолютни свободни – приятели. И в същото време те, разбира се, са създателите, защото ходейки заедно с нас, насочвайки ни към нашите (и техните) грешки, радвайки се в постиженията ни, те имат тази радост, реакция,с одобрение или тъга, ние сме съобразени със специални магически модели. И каквито и да  са имената им … : както и да ги наричат: другари, асистенти, награди, настойници, водачи, изпълнители, приятели, семейство – и всеки е прав. Защото вашият ще бъде този, онзи, или онези, от които имате нужда, които могат да стоят рамо до рамо до вас и да подкрепят, да нададат със сила и да водят. И в следващия миг, той, те или те ще ви дадат един чудесен опит – опитът за осъзнаване на собствената ви нужда, нуждата от тях. Тъй като те ни водят, често ги водим – и точно това се нарича патетично „ходене ръка за ръка“. Е, или лапа около лапата.Защото вашият ще бъде този, онзи, или онези, от които имате нужда, които могат да стоят рамо до рамо до вас и да подкрепят, да нададат със сила и да водят. И в следващия миг, той, те или те ще ви дадат един чудесен опит – опитът за осъзнаване на собствената ви нужда, нуждата от тях.

4. Шамански карти
ИГДРАСИЛ – карта на света на духовете. Знаейки къде се намирате и не губите е най-важното в шаманските светове, освен че пътувате в света на духовете е противоположност на физическия свят. Организацията и грижата ви осигуряват по-добър контрол и по-добър достъп до вътрешната ви сила.
Почувствайте се свободно. За да проучите Игдрасил. Започнете да почуквате, да пеете  или просто да релаксирате и да визуализирате Идграсил. Можете да почувствате, че нейните корени  и растат на място ,където се намира душата ви. Някои смятат, че стволът е квадрат, едната страна съответства на другата и е в непосредствена близост до него. Изследвания на ствола – МИДГАРД или средния свят ще ви помогнат да намерите отговор на ежедневните въпроси и проблеми. Източната страна е свързана с началото, Южната с растеж и производителност, Западната с развитие и промени, Северна с мистериозни неща, мисли и прераждане.
След като изследвате ствола, откривате тайните му и определяте какво можете да научите с неговата помощ, можете да се преместите в Горния свят или в Долния свят. Естествено е по-добре първоначално да изследвате Горния свят – Асгард, а след това да продължите да изследвате Долния свят – Хел. АСГАРД се намира на клоните на ИГДРАСИЛ, е зона на създаване на бъдеще. Ако искате да знаете бъдещето от боговете, това е мястото. Това е и полето на полета.
Долният свят – Хел е в корените на ИГДРАСИЛ, това е много мощно място, но също така е опасно. В този свят винаги трябва да бъдете придружавани от собствения си водач и за предпочитане от няколко духове водачи за вашата безопасност. Тук можете да разговаряте с тези, които са по-способни в шаманизма или да намерите изгубената информация. Тя е и място на физическото тяло и оцеляване. Тук можете да научите изцелението и тайните на тялото.
Най-добре ще бъде, ако се чувствате комфортно във всички светове. Винаги помнете начина, по който сте стигнали до тези светове,за да може да се върнете .

 

Магическият Български Език

Звездата на Мага- Седмолъчната Розета от Плиска

Мистерията на Тайнствения Ключ Анкх

Портрет по Снимка за Подарък

Официални Рокли за Всеки Вкус