Бургас взе награда за иновации в образованието в конкурса „Кмет на годината 2018“

1
191
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Община Бургас получи приза за иновации в образованието по време на националния конкурс “Кмет на годината 2018”. Церемонията се проведе вчера в НДК. От името на кмета Димитър Николов приза прие заместникът му по култура и образование Йорданка Ананиева.

През тази година в Бургас отвориха врати няколко нови учебни заведения. Сред тях е филиалът на Националната художествена академия, в който се обучават студенти в няколко специалности. Най-новото висше училище е разположено в Магазия 1 в зоната за свободен достъп на пристанището и предоставя отлични условия за провеждане на учебния процес.

През тази година своите първи възпитаници прие и новата Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации. Учениците се обучават в специалностите “Програмно осигуряване” и “Приложно програмиране”. По настояване на кмета Димитър Николов училището ще бъде включено в програмата за двустранно сътрудничество между учебни заведения в България и Финландия.

Сред новооткритите учебни заведения в морския град е детска градина “Пинокио”, където децата се обучават и възпитават по скандинавски модел.

Кметовете на Челопеч, Горна Оряховица и Русе Алекси Кесяков, инж. Добромир Добрев и Пламен Стоилов са носителите на голямата награда „Кмет на годината 2018”. Церемонията по награждаване на най-успешните кметове бе уважена от редица специални гости – представители на парламента, правителството, Европейската комисия, Европейския парламент, държавни институции, обществени организации и представители на бизнеса.