Такива пилешки бутчета не бяхме яли: С тази рецепта ги преоткрихме и сега през ден са на трапезата

1
148
Добави коментар
slavchev
slavchev

Кой не обича пилешки бутчета и малки и големи, това винаги е любимата част от пилето.

Но какво да правите, ако сте опитали вече всички рецепти за пържене, варене и печене и душата ви се нуждае от почивка? Вкусно пиле и картофено пюре, оформени в хрупкава тесто за сладкиши – ястие, което ще влюбите от пръв поглед и ще преоткриете тези бутчета, пише zajenata.bg. Рецептата за пилешките бутчета във фурна от редакцията ни ще ви бъде полезна и ще разкрие пред домакините една страхотна идея, с която направо ще спрат дъха на гостите си и ще съберат всички адмирации! Няма човек, който да е пробвал тази рецепта и да не е поискал още една порция.

Пилешки бутчета с картофи

СЪСТАВКИ

500 гр. готово тесто;
300 гр. печурки;
700 гр. картофи;
6 пилешки бутчета;
2 средни лука;
50 мл. мляко;
30 гр. масло;
сол, пипер на вкус.

ПОДГОТОВКА

Обелете картофите, нарежете на малки парченца и сварете. В готовото картофено пюре добавете мляко, масло и сол. Ситно нарежете лука, изчистете и нарежете гъбите. Изсипете растително олио в предварително загрята тенджера, запържете лука, а след това добавете гъбите и изпържете, докато цялата течност се изпари. Гъбите смесете с картофено пюре.

Пилешките бутчета запържете със сол и пипер на вкус до златисто кафяво (10-15 минути).

Докато пилето се готви, тънко разстилайте тестото на маса покрита с брашно до около 3 мм и го нарежете на квадратчета с размери 15х15 см. Не изхвърляйте остатъците от тестото!

Сложете ги в тесни торти и ги поставете на дъното на всеки квадрат, така че дъното да стане подсилено по време на печене.

В центъра на всеки квадрат сложете 2 супени лъжици картофено пюре, а отгоре пилешкото бутче. Съберете краищата на тестото около костта и вържете с конец, но не прекалено стегнат. Върху хартия за печене внимателно подредени торбичките от тестото. Кокълчетата обвийте с фолиото така, че да не изгарят. Изпратете във фурна, предварително загрята до 180 градуса за 20-30 минути. След като се изпекат премахнете конците от тестото, отстранете фолиото и поднесете на масата. Бон апети!

Когато пилешките бутчета са в тесто на масата, гостите ще са щастливи и добре нахранени! Грандиозното ястие може да бъде сервирано както за обикновена вечеря, така и за празник на Нова година и за разнообразяване на рецептата, можете да използвате пържени картофки, домати и чушки. Между другото, вместо картофено пюре, можете да направите възглавница от зеленчуково пюре, но тя трябва да бъде направена по- гъста, така че пълнежът да не мокри тестото.