Най-добрите приложения за пътешественици: Vol 2

1
162
Добави коментар
pokerbox
pokerbox

Забравете стреса, а не личната си карта.

Въпреки че още е ноември, вече сме на „отпускарска вълна“ и пак е време да се потопим в света на приложенията, които ни спестяват главоболия и правят живота ни по-лесен.

Ако не сте чели първата статия по темата, сега е моментът да го направите.

Ето и следващите 5 приложения, които ще помогнат по време на пътуване!

PackPoint

Какво правим прези да тръгнем на път? Винаги послените часове преди пътуването са заети от подготвяне на багаж. На мен това ми ми отнема най-много време и накрая все излиза нещо, което съм забравила, но вече е късно. За да не бъдете и вие в подобна ситуация, можете да използвате приложението PackPoint. Никога повече няма да ви се случи да сте забравили адаптор, зарядно или паспорта си отново. Приложението ще изготви за вас подробен лист с принадлежности, които да не забравите и дори ще ви подсети да вземете чадър, ако ще пътувате в дъждовни дни.

Android iOS

Circa

В случай че пътувате на големи дистанции и в различни часови зони, лесно бихте могли да се объркате с концепцията за времето. При всяко положение би било хубаво да знаете колко е часът във всяка часова зона, където пътувате и имате работа. За да не се объркате и да се случи така, че да събудите любимите си хора с обаждане посред нощ, ви предлагам да си свалите Circa – с негова помощ можете да следите часа навякъде.

iOS

Приложения за откриване на най-добрите самолетни билети:

Hopper

Ако сте си избрали дестинация, но все още се колебаете кога да пътувате, Hopper може да ви помогне. Приложението намира най-добрите цени на полети и ви казва кога е най-добре да купите даден билет. Hopper прави това с нотификации, за да не изпуснете някоя добра оферта. Споменавала съм го и в друга статия с още полезни приложения, но се повтарям, защото наистина го харесвам. Разбира се, можете да използвате и други приложения като Kayak или Skyscanner, които ще свършат подобна работа, или да разгледате полетите в Ryanair или Wizzair. С помощта на някое от тези приложения можете да организирате приятна екскурзия, която да не ви излезе скъпо.

Android iOS

Yelp

Ако сте на път и се чудите къде да хапнете и пийнете, можете да използвате Yelp. То работи навсякъде и е особено полезно, когато се опитвате да намерите най-интересните места в дадена държава. С помощта на апликацията можете да намерите също зъболекар, доктор, или всяка друга услуга или бизнес наблизо.

Android iOS

Duolingo

Докато пътувате, горещо препоръчвам и някое приложение за изучаване на чужд език. Можете да използвате Memrise, Duolingo или дори Google Translate. Дори да не научите много, винаги е по-забавно, когато си поръчвате бира или сладолед на испански в Испания.

Android iOS

Ако пък сте решили да не пътувате никъде през уикенда, а да останете вкъщи, ви предлагам да разгледате филмовите ни предложения.

Have Fun!