Оставката на Симеонов нажежи страстите в парламента

1
153
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Оставката на вицепремиера Валери Симеонов бе записана като т.1 в дневния ред на Народното събрание днес. Дебатите се разгорещиха, а това доведе дори до прекратяване на разискването и прекъсване на заседанието.

По-късно днес депутатите трябва да гласуват дали да освободят Симеонов от поста заместник-министър председател по икономическата и демографската политика и да назначат на негово място неговия заместник Марияна Николова.

От БСП настояха премиерът Борисов да се яви в парламента и да представи мотивите за оставката на Симеонов и кандидатурата на Николова. Самият вицепремиер в оставка също не присъства в пленарна зала. Очаква се след като бъде освободен от поста той да се върне в НС като депутат на мястото на Миглена Александрова от квотата на „Атака“. 

Припомняме Ви, че Симеонов обяви решението си да подаде оставка в петък вечерта. Мотивът му бе активното недоволство срещу него, което се превръщало в заплаха за управляващата коалиция. Оставката му бе приета от премиера Бойко Борисов минути по-късно.