КЗП: Внимавайте да не Ви обвържат с дългосрочни договори по „Черния петък“

1
166
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Два дни ни делят от деня на големите намаления и началото на празничното пазаруване. Тази година традиционната кампания “Черен петък” е на 23 ноември, макар разпродажбите и промоциите да стартираха още преди седмица. Освен изгодни сделки обаче те крият и опасност за потребителите.

Константин Арабаджиев от Комисията за защита на потребителите (КЗП) обясни, че когато кампанията се е разпространила и в България, хората са купували главно техника и дрехи. С годините това се е променило и днес в рамките на тази инициатива всеки може да се възползва от по-изгодната цена и на телекомуникационни  услуги и билети за събития, самолетни билети и най-различни стоки.

”Трябва да внимаваме в определени случаи да не ни обвържат с договори, които са неизгодни за нас. Например, да подпишете договор за по-дълъг период от време, за да можете да се възползвате от съответното намаление”, предупреди Арабаджиев. Той каза още, че е важно да се четат внимателно условията, защото има търговци, които се опитват да ограничат някои от дадените по закон права на потребителите.