Петролът отчете най-ниската си цена от 13 месеца насам

1
150
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Кризата в цените на петрола продължава. Пазарът се срина с нови 7% в рамките на броени часове. Тази сутрин пазарите отвориха на цена 53,39 за барел суров петрол, което е най-ниската цена от октомври 2017-а, предава CNN. Барел Брент стартира деня на цена от 62,60 долара за барел.

Това се отрази и на Уолстрийт, като индексът Дау Джоунс падна с 551 или 2,21% в рамките на предходния ден на международните пазари. Според експерти, една от причините за понижението на петрола са опасенията от забавянето на икономиката в световен мащаб.

Някои пък обясниха реакцията на пазара с решението на американския президент Доналд Тръмп да не налага санкции на саудитския принц Мохамед бин Салман във връзка с убийството на журналиста Джамал Кашоги от “Washington Post”.

Припомняме Ви, че репортерът бе отвлечен и разчленен на 2-ри октомври в Анкара. Международните разследващи органи разглеждат и възможността именно Бин Салман да е поръчал покушението.

За сметка на това обаче Тръмп наложи санкции срещу руски физически и юридически лица, заподозрени в доставките на ирански петрол на сирийското правителство.