Държавата отпусна по 100 лева допълнително към помощите за отопление

1
185
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

По 100 лева допълнително и еднократно ще се изплатят през декември на всички 210 хиляди лица или домакинства, които са одобрени и попадат в системата за енергийно подпомагане през настоящият отоплителен сезон. Това реши правителството днес.

Средствата от 21 милиона лева са икономия от бюджета на социалното министерство. Те ще бъдат автоматично добавени към вече отпуснатите по програмата средства. Припомняме Ви, че размерът на помощта тази зима е 374 лева.

”Агенцията за социално подпомагане ще изплати еднократните суми на тези близо 210 хиляди бенефициенти през месец декември, започвайки от 12-и, по техните банкови сметки и по касов път, в зависимост от избора на лицата. Не се очаква от лицата да предприемат някакви действия, тоест стига те да са одобрени вече в приключилата процедура”, обясни социалният министър Бисер Петков.

Според Бисер Петков, за следващата година са одобрени допълнителни в бюджета на държавата 40 милиона лева допълнително над 80-те милиона за тази година енергийни помощи. Така реално увеличението вече е 50% в сравнение с предишния отоплителен сезон, предава БНТ.