От март догодина бензиностанциите ще дават разбивка как се формира цената

1
135
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

От март догодина бензиностанциите ще дават разбивка как се формира цената. Подробна информация за предназначението на всяка стотинка от сметката ни за гориво ще бъде помествана върху касовата бележка.

Това предвижда Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № Н-18 от 2006 г. за регистриране и отчитане чрез фискални устройства на продажбите в търговските обекти, изискванията към софтуерите за управлението им и изисквания към лицата, които извършват продажби чрез електронен магазин, публикуван от Министерството на финансите.

Във фискалния бон ще се отпечатва информация за размера на данъка върху добавената стойност, акциза, продажната цена на горивото без акциз и без ДДС (нето стойност) и покупна цена на горивото без акциз и без ДДС (покупна стойност). Предлага се информацията да бъде изписвана на отделни редове по видове течни горива.

Промяната се отнася както за търговците на течни горива, така и за лицата, които извършват зареждания с течни горива за собствени нужди и регистрират и отчитат зарежданията чрез електронна система с фискална памет.

Предложената мярка е част от инициативите, които Министерството на финансите и бизнеса планират за регулация на пазара с горивата.