Космическият кораб Крю Драгън ще полети за пръв път на 7-ми януари!

1
120
Добави коментар
redbul80
redbul80

Детайли

Категория: Последни новини

Публикувана на 21 Ноември 2018

Посещения: 21

Снимка на космическия кораб „Крю Драгън“ след пристигането му на космодрума Кейп Канаверал. Photo credit : SpaceX

21 ноември 2018 г. 17:40 ч.

Светослав Александров. Страхотни новини днес! НАСА най-накрая публикува актуализирания график, според който новите пилотирани кораби „Крю Драгън“ на СпейсЕкс и „Старлайнър“ на Боинг ще полетят за пръв път. Според този график няма допълнителни отлагания. „Крю Драгън“ ще излети първо на демонстрационен роботизиран полет на 7-ми януари. Пилотираният дебют ще е през юни. 

Не се наблюдават промени и в плановете на Боинг. Дебютът на „Старлайнър“ в роботизиран вариант ще е през март, а в пилотиран – през август. 

Вестите са повече от добри. Самият факт, че няма нови отлагания и че НАСА насрочва демонстрационен полет за само след месец и половина, показва, че комерсиалната пилотирана космонавтика вече е на финалната права. Този път наистина.

След като Боинг и СпейсЕкс проведат успешно тестовите си роботизирани и пилотирани полети, „Старлайнър“ и „Крю Драгън“ ще бъдат одобрени да превозват редовните членове на екипажа до Международната космическа станция. Засега първата редовна мисия е планирана за август 2019-та, а втората – за декември същата година. 

За повече информация: НАСА

http://www.space-bg.org/

http://www.cosmos.1.bg/