Потискане на апетита по естествен начин

1
118
Добави коментар
borola
borola

Опасността да попаднат в клопката на вълчия глад е надвиснала със страшна сила над хората, поели по пътя на отслабването. За щастие те могат да разчитат на изпитани практики за потискане на апетита, с чиято помощ да намалят калорийния прием и по-стриктно да се придържат към здравословния хранителен режим.

Високоефективни природни методи за потискане на апетита
Бавно хранене

Физиологическите и психически особености на човешкия организъм обуславят необходимостта от създаването на този навик.
След прием на определено количество калории хормонът лептин изпраща сигнали за ситост към мозъка. На тях обаче им отнема между 10 и 30 минути, за да достигнат до най-сложно устроения орган на централната нервна система. Вследствие на забавянето се създава илюзорно чувство за глад. За да не се стигне до преяждане в този критичен момент, е необходимо храната да се приема на малки хапки и да се дъвче бавно.

Често хранене

Обикновено хората, които гладуват през деня, привечер изпитват неконтролируем апетит. В опит да се заситят бързо те приемат огромно количество въглехидрати. В резултат нивото на инсулин се покачва и те чувстват внезапен спад в жизнената си енергия. Освен че влияе на тонуса този хормон стимулира чувството на глад. Начинът да се излезе от порочния кръг е да се яде често и на малки порции. Освен за потискане на апетита, тази изпитана практика спомага за активиране на метаболизма и горенето на мазнините.

Пълноценен сън

Все още има хора, които игнорират връзката между качеството на нощния сън и способността за потискане на апетита. За всички тях напомняме, че будните нощи увеличават желанието за прием на сладки и мазни храни. Това може да доведе не само до покачване на теглото, но и до сериозни здравословни проблеми в дългосрочен план. За да се намали здравният риск, е добре да си набавят между 7-8 часа непрекъснат сън дневно. Така ще се секретира оптимално количество лептин и ефективно ще се контролира чувството на глад.

Прием на достатъчно вода

Недостатъчният прием на живителната течност води до дехидратация. Често обаче при обезводняване централната нервна система реагира с усещане за глад, вместо за жажда. Тази „грешка“ е в основата на повишения прием на храни. Поправянето й, респективно потискането на апетита, е възможно единствено с набавянето на 1.5-2 л вода на ден.

Специално разработено и изпитано природно средство за потискане на апетита

Придържането към изброените практики е добро начало за справяне с неконтролируемия глад. Ефективен контрол над него обаче може да се постигне само с приема на специално създадения за целта Калорекс Апетин/Calorex® Apetin. Той се прицелва директно към проблема и е единственият разработен, патентован и научно доказан природен продукт на пазара у нас за потискане на апетита. Благодарение на оптималното количество високопречистена пиноленова киселина, Калорекс Апетин стимулира производството на двата пептидни хормона ССК и GPL1, които създават чувство на ситост и предпазват от излишен калориен прием. Иновативните течни капсули (Solucaps), в които се предлага активната съставка, спомагат за по-бързото й и цялостно усвояване. Калорекс Апетин може да се приема преди или между храненията. Дозировката варира между 3 и 6 капсули дневно. За постигане на оптимални резултати се препоръчва продължителна употреба на продукта, съчетана с рационално хранене и двигателна активност.

Преглеждания:
409