Отслабване по здравословен и безопасен начин

1
104
Добави коментар
borola
borola

Култът към добре оформеното тяло датира още от дълбока древност. Многобройни скулптури на древногръцки и римски божества и герои ни напомнят ежедневно за идеала на нашите предци, въплътен в сентенцията “Здрав дух в здраво тяло”. За съжаление обаче се оказва все по-трудно да се придържаме към тази до болка позната максима. Забързани в рутината на ежедневието, често пренебрегваме външния си вид. Досещаме се, че трябва да влезем във форма, когато някои специален повод го налага. Свалянето на килограми обаче не бива да е предопределено от външни фактори, а да е наша целогодишна мисия. Ето два изпитани начина, които са особено подходящи, за да положим успешното начало на топенето на мазнините.

Отслабване чрез придържане към здравословна диета

Асоциацията, която поражда в съзнанието ни думата “диета”, най-често е негативна. Време е обаче да променим психическата си нагласа и да погледнем на хранителния режим положително. За изготвянето му може да се доверим на диетолог. В съответствие с личните ни предпочитания и индивидуални нужди той ще ни препоръча кои храни да включим в менюто си и от кои да се въздържаме. При всички случаи не е необходимо да чакаме мнението на специалист по хранене, за да преустановим пиенето на газирани напитки и да ограничим максимално консумацията на хранителни продукти, богати на животински мазнини. Нужно е да наблегнем повече на плодовете, зеленчуците и ядките. Промяната на хранителните навици е важно, но недостатъчно само по себе си условие, за здравословно отслабване. Важно е да не забравяме, че трябва да сме и физически активни.

Отслабване чрез двигателна активност

Интензивните физически упражнения не са препоръчителни. Подходящо е да започнем с леки натоварвания във фитнес залата, които няма да ни доведат до крайна умора. Психологическата нагласа е от съществено значение в този начален етап на подготовка на тялото за предстоящите промени. Не трябва да се самозалъгваме, че процесът на топене на излишните мазнини е мигновен. Добре известно е, че не съществува магическо хапче, с което скоропостижно да отслабнем. Въпреки че първоначално ефектът няма да е видим, това не бива да ни обезкуражава. Важно е да знаем, че с търпение и постоянство ще постигнем трайни резултати, а познатият “йо-йо” ефект ще остане в миналото.

Здравословна диета, двигателна активност и Калорекс за трайно отслабване

Наш верен съюзник в борбата с наднорменото тегло е Калорекс/Calorex®. Той е изцяло природен продукт, комбинация от две взаимно усилващи ефекта си съставки – Гарциния Камбоджа (хидроксицитрат) и хром пиколинат. Проучвания показват, че при продължителен прием тяхната комбинация усилва ефекта от диетата и физическата активност. Калорекс няма странични ефекти и е подходящ за продължителен прием.

Преглеждания:
519