Възпламеняване от Крис Клийв издателство ICU на ТОП цена | Ciela.com

1
240
Добави коментар
Ciela.com
Ciela.com

С автентичен глас, пулсиращ от горест, с човешка болка и като минава през цялата гама на чувствата (включително със стряскащо чувство за хумор), една млада жена разказва за загубата на съпруга си и невръстния им син. На фона на личната трагедия, в историята оживява Лондон – градът, който никога няма да бъде същият след опустошителен бомбен атентат. Полицейски час, паника, баражни балони, непрекъснато кръжащи над града хеликоптери, които не допускат да се заблудиш и за миг, че водиш нормален живот в началото на 21 век.

„Възпламеняване“ е книга за последиците от терора. За взривената цялост на битието. За търсенето на покой и справянето с чувството за вина. Но също и за несподелените болки и потисканите травми на едно общество, в което класовото разслоение става все по-шокиращо. „Възпламеняване“ е книга за разделението на ние и вие – във футбола, в религията, в работата, в имането и в нямането.

Клийв постига нещо удивително. Героинята му ще ви разбие сърцето и ще ви напомни, че пред лицето на онова, което не можем да си обясним и което е извън нашия контрол, чувството за хумор може да бъде спасително.

—San Francisco Chronicle

Награди и отличия за романа:

Somerset Maugham Award 2006
финалист за Commonwealth Writers Prize 2006
награда за дебют на щатския клуб Книга на месеца 2005
специалната награда на журито на Prix des Lecteurs 2007

„Възпламеняване“ е международен бестселър издаден в над 20 страни, сред които България, Великобритания, Германия, Естония, Италия, Канада, Португалия, САЩ, Турция, Франция, Финландия, Холандия и др.

През 2008 г. излиза и филмовата версия на книгата. В главната роля е Мишел Уилямс, партнират ѝ Юън Макгрегър в ролята на Джаспър Блак и Матю Макфейдън като Терънс Бучър.