Сексуалните проблеми на мъжете

1
220
Добави коментар

8 ежедневни навика, които причиняват импотентност

Статистиката показва, че над половината от мъжете на средна възраст и по-възрастните страдат от еректилна дисфункция. Експертите назоваха 8 ежедневни навици, които могат да окажат неблагоприятно влияние върху ерекцията.
Бягане
Фенове на твърде дългите състезания често страдат от импотентност. Това не е причина да престанете да провеждатее спортни дейности, но ако бягате 60 километра всяка седмица, нивото на тестостерона може да спадне със 17%.
„Здравословно“ кафе
Можете да изберете кафе със соево мляко и да го смятате за полезно за здравето, но не е така. Учените в Харвард смятат, че соята има мощни естрогенни свойства, които намаляват нивото на тестостерона в човешкото тяло. Но показателите на женския хормон естроген при мъжете растат.
Захар
Излишната захар е вредна за организма по много причини. По-специално, тя влошава кръвообращението, а нивото на ерекция зависи от притока на кръв.

Раждането на децата
След раждането на дете, в семейния живот нивото на секс намалява. Но ако жената все още не е в състояние, поради определени и добре разбираеми причини, то мъжът се нуждаят от нея. Освен това плачещите деца също оказват негативно влияние върху нивото на тестостерона в тялото на един мъж, както установиха учени от университета в Мичиган.
Липса на сън
Постоянната умора води до лоша ерекция, което се потвърждава от много изследвания. Липсата на сън предотвратява възстановяването и допълването на нивата на тестостерон.
Пушенето
Токсините, съдържащи се в цигарите, причиняват увреждане на кръвоносните съдове, което оказва неблагоприятно въздействие върху кръвообращението през вените.
Колоеэдене
Любителите на велосипеда, които прекарват много време на седалката на велосипеда, са изправена пред постоянен натиск на пениса. Още през 2005 г. учените доказват, че 4% от мъжете, които прекарват най-малко три часа седмично на велосипед, страдат от еректилна дисфункция.
Работа в седнало положение
Дългите периоди в седнало положение оказват неблагоприятно влияние върху цялото здраве и намаляват нивото на витамин D. И поради това нивата на тестостерона също падат.