Какви са здравните ползи при дори минимално отслабване?

1
115
Добави коментар
borola
borola

В предна публикация ви представихме основните стратегии в борбата със затлъстяването, които бяха одобрени миналата година на Европейския конгрес, посветен на проблема затлъстяване. Една от основните препоръки на здравните специалисти, участвали в този конгрес, е насочена към поставянето на малки и лесно постижими цели в стремежа за топене на мазнини и здравословно отслабване. В подкрепа на тази препоръка, ще ви представим данни, които показват безспорните здравни ползи от загубата на макар и само няколко килограма при хората, страдащи от затлъстяване.

Отслабване с дори само 5 кг подобрява значително здравословното състояние на хората с наднормено тегло

Да предположим, че човек, независимо мъж или жена, тежи 100 кг и желае да остлабне. Ако успее да приложи правилна стратегия за здравословно хранене и намаляване на апетита, скоро би могло да се очаква успешно намаляване на теглото с 5 кг, т.е. с 5%. Намаляването на теглото ще се дължи основно на изгаряне на мазнини, които са били депонирани в различни мастни депа в тялото, предимно около корема и талията.

Изчислено е, че отслабването с дори само 5 кг има много позитивен ефект върху организма. Постига се намаляване на мастните депа и на индекса на телесна маса, повишава се чувствителността на чернодробните и мускулните клетки към действието на инсулина (намалява се инсулиновата резистентност) и се стимулира дейността на бета-клетките в панкреаса, които произвеждат инсулин. Това допринася за по-добро регулиране нивата на кръвната захар и намалява риска от развитие на диабет – най-честото последствие от затлъстяването. Най-важният ефект от макар и минималната загуба на тегло обаче е свързан с това, че организмът постепенно се приспособява към изгарянето на излишните килограми и по-нататъшната борба със затлъстяването силно се улеснява.

Какво е необходимо за намаляване на теглото и поддържането му във времето?

За начало е необходимо да се редуцира количеството на приеманите с храната калории. Най-успешно това може да стане чрез намаляване на апетита и потискане на глада. С тази цел диетолозите препоръчват прием на природния продукт Калорекс Апетин/Calorex® Apetin. Активната му съставка – пиноленова киселина от ядки на Корейски бор – стимулира секрецията на хормони, които водят до потискане на глада и намаляване на апетита. В дългосрочен план приемът на Калорекс Апетин помага за регулиране на теглото и стопяване на всички излишни килограми. За подобряване на ефекта, Калорекс Апетин може да се приема успоредно с другите продукти Калорекс/Calorex®, които помагат за ускоряване на метаболизма, осигуряват успешно изгаряне на мазнини в областта на корема и талията и потискат усвояването на мазнините от храната.

Преглеждания:
672