Рисковете от мастните отлагания в областта на корема и талията (абдоминални мазнини) | Calorex

1
244
Добави коментар
borola
borola

Затлъстяването само по себе си е рисков фактор за развитието на много заболявания. Една от конкретните форми на неговата изява е прекомерното отлагане на мастна тъкан в средните зони на тялото – областта на корема и талията. „ Редуцирайте коремното затлъстяване и ще намалите рисковете от поява на редица тежки заболявания“ – е поощрение, което много лекари и учени дават като съвет на хора с наднормено тегло. Оказва се, че отпускането на дупките на колана и нарастването на размера на талията според съвременната медицина се считат за предпоставка за поява на плеяда здравословни проблеми.

Лекарите си имат точен термин, който използват за назоваване на тялото със заоблени очертания в коремната област – „ябълкова форма“. Ирония тук е излишна, защото „коремчето“ по всичко личи е сериозно медицинско състояние, което може да доведе до редица последствия – диабет, високо кръвно налягане, инфаркт и др.

Как коремното затлъстяване застрашава здравето?

Мастните отлагания покрай талията и корема не си стоят мирно, спокойно и безучастно. Учените ги описват като отделен орган, който участва в секретирането на хормони и субстанции, провокиращи възпалителни реакции. Тези т.нар. „абдоминални“ мазнини лесно се разпадат до прости мастни киселини, които директно се доставят до черния дроб и мускулите. Попадайки в черния дроб, те стимулират продукцията на лош LDL холестерол и триглицериди. Повишава се клетъчната резистентност към инсулин, намалява се ефективността му по отношение контролирането на кръвната захар. Налице са предпоставки за повишаване на кръвната захар, атеросклероза, тромбози и др.

Абдоминалните мазнини повлияват и активността на хормона ангиотензин, който контролира съкращаемостта на кръвоносните съдове, увеличавайки риска от високо кръвно налягане (хипертония), инфаркт и инсулт.
Какво може да направите за намаляване негативния ефект на въпросните мастни отлагания?

Най-удачно би било да се опитате да се отървете от тях.Добре е да се знае, че има надежда за всички, които се борят със затлъстяването и се стремят към редуциране на мазнините около корема и талията и предпазването от нарастване на количеството им. В голяма степен гените диктуват количеството на мазнините в тялото и местата, където те ще се отлагат. Но историята не свършва дотук. Затлъстяването в коремната област е обратим процес. Мастите, натрупани там, могат да се изгорят с помощта на продуктите Калорекс. Те допринасят за активизиране на метаболизма и ефективно включване на мазнините в процесите на оползотворяване на хранителни вещества в организма. Продуктите Калорекс са помогнали на много хора да преборят опасното затлъстяване и наистина действат, при това без регистрирани никакви странични ефекти.

Преглеждания:
556