Как да ограничим приема на калории? | Calorex

1
155
Добави коментар
borola
borola

Едно от необходимите условия за постигане на красива фигура е да понижим ежедневният прием на калории, както и да не забравяме да се движим активно.
Важно е да се съобразим и с факта, че не резките промени, свързани с храненето и движението, а малките стъпки в тези две направления са свързани с успех при постигането на мечтаната фигура. Пример за малка промяна в хранителния режим например е намаляването на дневния калориен прием със 100 калории. Какви са начините за изпълнение на тази задача?

1. На първо място е необходимо да изхвърлите или поне да понижите количеството на тестените продукти, захари и наситени мазнини в менюто си.

2. Не изяждайте всичко, което се намира в чинията Ви по задължение, или за да не обидите домакина, или с други думи яжте колко Ви се яде, без да си позволявате да прекалявате с количествата.

3. Намалете размера на порциите – по този начин също ще понижите количеството на калориите. Добре е да избирате по-малки чинии при сервиране на ястието.

4. Не се хранете бързо. Бавното сдъвкване на храната на първо място ще Ви донесе по-голяма наслада от нея. Освен това по този начин ще дадете повече време на мозъка си, в което той ще “регистрира” чувството за ситост, което ще прекъсне приема на излишно количество калории. Обратното също важи – ако се нахраните за по-малко от 20 мин, това може да доведе до повишена опасност от преяждане.

5. Избягвайте приема на газирани, енергийни и алкохолни напитки, тъй като в тях се добавят големи количества захар. Най-добре ще бъде те да се заместят от вода или неподсладени чайове.

6. Друг ефективен начин за понижаването на калорийния прием е употребата на природният продукт от Фамилия Калорекс – Калорекс Апетин. Калорекс Апетин дължи тази своя способност на активната си съставка – пиноленова киселина, която активира два хормона, играещи ключова роля в понижаването на апетита. Стимулирането им води до появата на усещане за ситост, а оттам и до предотвратяване на излишния калориен прием.

Преглеждания:
494