Отказът от цигарите вече не е равнозначен на напълняване! | Calorex

1
118
Добави коментар
borola
borola

Отказът от тютнопушенето е едно от най-добрите решения, които човек може да вземе, ако цели да запази за дълго своето здраве, както и това на околните. Но пред много от кандидат-въздържателите стои притеснителният въпрос “Ами ако напълнея след като откажа цигарите…?”, който всъщност е напълно основателен. Повишаването на килограмите след спиране на употребата на тютюн наистина представлява нова реална заплаха едновременно както за здравето, така и за самочувствието, която по никакъв начин не бива да бъде пренебрегвана.

Коя е причината да трупаме килограми след спирането на цигарите?

Според някои специалисти тютюнът има свойството да увеличава скоростта на метаболизма, което е една от предпоставките за неблагоприятният ефект след спирането му. Освен това никотинът в цигарите представлява средство за намаляване на чувството за глад. Да не забравяме и фактът, че изпушването на няколко цигари дневно ни разделя с известно количество калории. Друга причина за напълняването след отказа от цигари е, че той води до повишаване на степента на нервното напрежение у човека, което от своя страна, в някои случаи, отключва засилено желание за прием на храна. Това е и поредната причина много хора да напълняват още през първото тримесечие след прекратяването на никотиновия прием.

След всичко прочетено до тук, нека хората, които са решили да се откажат от употребата на цигари не се отчайват или още по-малко отказват от решението си. Според специалисти, съществуват много начини за предотвратяването на нежеланото последващо напълняване. Ето ги и тях:

Наблегнете върху двигателната активност – тя ще повиши намалелият вследствивие на отказа от цигарите метаболизъм, който сам по себе си представлява рисков фактор за повишаване на теглото, и ще помогне при изгарянето на голямо количество калории. Двигателната активност освен това ще намали високите нива на стреса, характерни за този период, които обуславят желанието за увеличен хранителен прием.
Необходимо е в дневното меню да присъстват храни, съдържащи по-голямо количество фибри, чиято употреба осигурява бързо усещане за ситост. Освен това хранителните източници на фибри (краставици, ечемик, слънчогледово семе, готвен спанак, гуава, грах, кашу, ябълки, ягоди, круши и много други) предотвратяват прекомерния прием на калории.
Приемайте редовно продуктите от Фамилия Калорекс – Калорекс и Калорекс Апетин. Калорекс е природен продукт, базиращ се на комбинацията от екстракт от плода на гарциния камбоджия и хром. На нея Калорекс дължи едно от най-големите си предимства – повишаването на метаболизма по безопасен път, което ще ви помогне да задържите теглото си в нормални граници след отказа от тютюнопушенето. Калорекс Апетин съдържа високо количество активна съставка пиноленова киселина, поднесена в специална стандартизирана форма. Тя има свойството ефективно да подтиска на хормонално ниво повишеният апетит, характерен за наскоро отказали цигарите хора. По този начин Калорекс Апетин понижава чувството за глад и намалява излишния калориен прием. Съчетан със здравословен хранителен режим и двигателна активност, приемът на Калорекс и Калорекс Апетин представлява още един спасителен изход от грозящата почти всеки пушач опасност “Напълняване след отказване на цигарите”.

Преглеждания:
719

13ное.2018

02ное.2018

25окт.2018