Овладяване на алергичен контактен дерматит при бебета

1
443
Добави коментар
borola
borola

Понякога кожата на новопоявилите се членове на семейството проявява свръхчувствителност към определени безвредни вещества в заобикалящата среда. В резултат се развива сравнително рядка форма на екзема, наречена алергичен контактен дерматит. Характерните симптоми, които я издават, са силният кожен сърбеж, зачервяването на дермата (еритема) и появата на мехурчета, изпълнени с бистра течност. При вида им повечето родители се стъписват и с тревога се обръщат към педиатър алерголог, за да им помогне в овладяване на кожното страдание. Разберете какви са основните съвети, които специалистите дават на притеснените близки на мъника.

Изпитани практики за облекчаване симптомите на алергичен контактен дерматит при бебета
Установяване на причината

Идентифицирането на причината е първата крачка за осъществяване на ефективен контрол върху кожното заболяване. Въпреки че задачата изглежда непосилна за младите родители, тя е напълно осъществима. Единственото, което трябва да сторят, за да се увенчаят усилията им с успех, е да проявят търпение и наблюдателност. Като за начало могат да проверят дали алергичната реакция не е предизвикана от етикетите на бебешките дрехи. Ако забележат, че в зоните на кожата, които са в съприкосновение с парченцето плат, прикрепено към облеклото, има обриви, не бива да се съмняват, че то е „виновно“ за появата на кожното заболяване. Веднъж установена, причината за проблема трябва да се отстрани, за да се облекчи състоянието на мъника.

Избор на подходящо облекло

Дрехите от синтетични материи нямат място в гардероба на мъника, който страда от алергичен контактен дерматит. Те запарват и са сериозна предпоставка за обостряне на симптомите. Трябва да се използват единствено облекла от естествени тъкани, които позволяват на кожата да диша. Добре е дрешките на бебето да са по-широки, за да не раздразват кожата.

Придържане към назначената терапия

Стриктното спазване на лекарските препоръки е от съществено значение за облекчаване симптомите на алергичен контактен дерматит при бебета. Благоприятният изход от заболяването е гарантиран, в случай че се осъществи ползотворно сътрудничество между лекаря и пациента или от неговия законен представител, когато пациентът е дете.

Всичко за овладяването на алергичния контактен дерматит на едно място

Съветите за бързо справяне с алергичния контактен дерматит при бебета не се изчерпват с посочените в настоящата публикация. Още полезна информация за тази и други форми на екзема заинтересованите родители могат да открият в специализираната онлайн страница на програма Лекзема. На базата на последни научни изследвания нашите висококвалифицирани специалисти ще предложат адекватно решение на кожните проблеми и ще предложат стратегии за здравословен начин на живот без страдание.

Преглеждания:
494