Барселона може да продаде 5 играча

2
180
Добави коментар
magazin
magazin

След пълното победа над „Реал“ в опозиция на два крака за испанската Супер (1: 3, 0: 2) изглежда скептичен за перспективите десен Ернесто Валверде на „Барове“. Но това е лошо, тъй като се оказа, просто означава, че каталунците все още не са достигнали формата на пика – това вече се случи в началните кръгове на испанското първенство. Благоприятният календар позволи на синьо-гранат да постигне спокойно състоянието и да поеме победоносния път. „Барове“ В крайна сметка не е претърпял една единствена поражение след Супербоул, загуба на точки само за 5 мача от 24-те във всички състезания.

Сега отделенията Валверд уверено водят в примера и изглеждат като един от основните любими на Шампионската лига. Въпреки това, в състава на Барса се нуждае от укрепване, но първо е необходимо да се раздели с тези планове в треньорския щаб не е включена. Очевидно е, че през зимата „Гепардът“ ще работи активно на трансферния пазар, за да се разтоварят за по-амбициозни предложения за платежното нареждане. По-специално, каталунците са много нетърпеливи да получите Филипе Коутиньо и за него са готови да се разделят с група от играчи. В момента най-вероятните кандидати за „излизане“ са пет.

Gerard Deulofeu (крило, 23 години)

Очаквана цена (според версията на trasfermarkt.de): 12 милиона евро

Договор до: 30 юни 2019 г.

Статистика в сезон-2017/18: 16 мача, 2 гола, 3 асистенции, 1 жълта карта

Дори преди заминаването Neimar атака идва в „Барселона“ се изисква печалба, така че в началото на юли, в клуба се завръща в своя ученик от „Евертън“ за 12 милиона евро. Новак сигурен бе доволен раздялата синьо-грант с бразилеца, но скоро екипът се появи повече и Ousmane Дембеле. Обективно Жерар Деулофеу не е толкова голям шанс да стъпи в стартовия състав, както и впечатляваща сума на игрова практика в първата част на сезона той е до голяма степен поради контузия на френското чудо.
Барселона – Реал Мадрид. Deulofeu почти изравни резултата в мача

Наистина поразително минута испанецът имаше само една – срещу „Мурсия“ в испанската купа (3: 0), когато той вкара гол и предаване. Като цяло, за повече от състоянието на резервисти, Жерар Деулофеу не е играл достатъчно, а самият той, тази ситуация едва ли е доволен. Освен това, „Барселона“ изглежда да искат да засили атаката на световна класа звезди, и в този случай нападателят рискува трайно уреждане на пейката. Възможно е каталоните да го наемат, както в случая с Евертън, Севиля и Милано. Въпреки че има чувството, че окончателното разделяне е узряло.

Прогнозна цена (според trasfermarkt.de): 8 милиона евро

Договор до: 30 юни 2019 г.

Статистика в сезон-2017/18: 10 мача, 1 жълта карта

Най-опитният аржентинец не направи сцени, когато Валверде залага на Самуел Юмити. Освен това, Масчерано публично призна, обективността на такова решение, но подчерта, че позицията на играча да се примири с това заместване няма да бъде. Ветеран „Барса“ мисли преди всичко за предстоящото световно първенство, където той рискува да не получи текущия час игра.

– Преди известно време казах на ръководството на клуба за ситуацията, за която се тревожа, цитира спортът. – Това не е виновна, това е просто реалността. Ясно е, че загубих смисъл в отбора в последните сезони. Искам да намеря място, където ще се чувствам важно в моя бизнес. Това, което ме тревожи най-много, е, че през последните 11 месеца имах пет мускулни наранявания. Мисля, че това е така, защото не играя през цялото време. Ще напусна Барселона, когато почувствам, че съм проблем за клуба.

Лидерът на „проблемът“ на каталозите Маскерано не взема под внимание. Наличието на такъв играч в резерв – мечтата на всеки треньор, освен това сега, защото от нараняване беше елиминиран Самуел Umtiti. Испанските медии съобщиха, че „Барса“ няма да се раздели с аржентинеца, докато французите не се възстановят. В същото време китайските и американските клубове вече са подредени с щедри оферти. Например, „Хъбей Китай Fortune“ е готов да се утрои заплатата Масчерано – до 13.5 милиона евро на година!

Джаспър Силлисен (вратар, на 28 години)

Очаквана цена (според версията на trasfermarkt.de): 9 милиона евро

Договор до: 30 юни 2021 г.

Статистика в сезона-2017/18: 3 срещи, 0 допуснати голове

Преди пристигането на холандците практиката на играта се разпределяше равномерно между Ter-Stegen и Bravo. През лятото на 2016 чилиецът остави в „Манчестър Сити“ и Яспер Силесен е закупен в последните дни на трансферния прозорец, за да го замести. Очевидно е, че това е различен изпълнители ниво и бившият вратар на „Аякс“, просто не е в състояние да се конкурира с германците. Самият той многократно е заявявал намерението си да се превърне в „номер едно“ на каталунците, но половин сезон прекара само 13 мача в ризата Барса. И докато по-малко от половината от тях холандски играе на „нула“ (6), нито Енрике, нито Валверде не беше впечатлен.
Реал Мадрид – Барселона. 2: 2. Марко Асенсио

Силлесен вече отбеляза, че е удовлетворен от всичко в Барселона, но не изключва възможното оттегляне при липса на практика. Като е в основата на живота си, той трябва да излиза колкото се може по-често на терена, а сега той няма такава възможност. Вярно е, че намирането на отбор в средата на сезона вратарят е няколко пъти по-трудно от играча. „Барса“ едва ли иска във височината на разстоянието да търси втория вратар, макар че би било странно да се предотврати напускането на холандеца.

Арда Туран (атакуващ полузащитник, 30-годишен)

Очаквана цена (според версията на trasfermarkt.de): 15 милиона евро

Договор до: 30 юни 2020 г.

Статистика за сезона-2017/18: 0 мача

Топ Whoscored.com: –

Покупката на турския халф от самото начало изглеждаше като съмнително начинание. „Барса“ плати за него „Атлетико“ 34 милиона евро преди две години и половина, но поради забраната за трансфери можеше да обяви само втората половина на сезона. Оттогава Turan 55 пъти продължи на терена, като отбеляза 15 гола и 11 асистенции. Туркирът е много полезен като ротационен играч, но впечатляващата заплата и чувствителността към наранявания скоро подтикнаха клуба да продаде. За първи път се говори за миналата зима, когато клубът планира да изпрати освободените средства, за да подпише нов договор с Лионел Меси. През изминалата година слуховете се умножиха и преди няколко седмици агентът на халфа Ахмет Булут заяви, че клиентът му е гарантирано да напусне „Барса“.

– Все още не е ясно къде ще отиде, но той ще напусне Барселона през януари, цитирайки Bulut Goal. – Говорим с трима или четирима отбора от Испания, Италия и Англия. Няма контакти с „Галатазарай“. В рамките на 15 дни ще вземем окончателното решение. Има две възможности за прехода – продажба или лизинг.

Високите финансови изисквания на Turan могат да се превърнат в препятствие. В „Барса“ турците получават около 6 милиона евро годишно – дори и половината от заплатата няма да бъде съставена от всеки клуб. Най-реалистичният вариант изглежда е наем, но въпросът в този случай няма да бъде решен, а отложен до лятото.

Денис Суарес (атакуващ полузащитник, 23 години)

Очаквана цена (според версията на trasfermarkt.de): 18 милиона евро

Договор до: 30 юни 2020 г.

Статистика за сезона-2017/18: 16 мача, 3 гола, 6 асистенции

Топ Whoscored.com: 6,83

Този ученик „Барса“ се завърна през лятото на 2016 г., като „Виляреал“ плати само 3 милиона евро. През първия си пълен сезон в родния си клуб, надареният испанец не успя да се покаже ярко и през пролетта той се установи в резерв. От друга страна, състезанието в средата на терена за каталоните е много сериозно, така че Суарез не е имал възможност да се ориентира в основата. За статута на полузащитника не се отрази и пермутацията на треньорът – Валверде, подобно на Енрике, го вижда по-скоро на пейката.

Въпреки това, през този сезон, Суарес играе по-често и постиженията му се увеличиха значително. Испанецът е уверен, че е в състояние да пробие до стартовата линия, но ако „Барса“ успее да привлече Филип Кутино, ситуацията ще се промени драматично. В този случай ученикът на „Барса“ определено ще трябва да търси друг отбор или да се справи с рядък изход за заместник. На 23 г. потенциалният играч на испанския национален отбор вероятно би искал да прекара повече време на терена. Говори се, че „Наполи“ е готова да осигури исканията на Суарес.