Kaufland България с отличие за цялостна корпоративна социална отговорност и благотворителна дейност

1
146
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

Kaufland България получи награда „Златно сърце“ за цялостна корпоративна социална отговорност и благотворителност в категория „Устойчиво развитие“. Петото издание на церемонията по връчването на Годишните награди за корпоративна социална отговорност и благотворителност на списание и клуб Business Lady и списание Bulgaria Business Review се състоя снощи в хотел Хилтън, София.

Инициативата цели да възнагради усилията и да даде публичност на компании и институции, които подкрепят и участват в общественополезни социални каузи. Наградите „Златно сърце“ се присъждат на български и международни компании или отделни личности, социално ангажирани на територията на България.

„В Kaufland вярваме, че само действията носят промяната. Затова с нашия екип от над 6000 души не спираме да полагаме усилия за устойчивото развитие на компанията и обществото. Истината е, че голяма част от успешните ни проекти са предложения на колеги от цялата компания. Затова, освен да бъдем отговорни компании, нека бъдем и работодатели, които вдъхновяват“, каза Анна Кастрева  мениджър „Корпоративни комуникации“ на Kaufland България при награждаването.

През тази година наградите за благотворителност и корпоративна социална отговорност бяха връчени категориите: „Устойчиво развитие“, „Зелена планета“, „Спортни инициативи“, „Корпоративен гражданин“, „Подкрепа на беззащитните“, „Образование, обучение и развитие“, „Информационни кампании за превенция и устойчивост“, „Културни проекти“, „Здравеопазване и здравни инициативи“, „НПО в действие“, „Медиите и социалните каузи“, „Личност – вдъхновител“ и други.

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 г. Веригата има 58 хипермаркета в цялата страна.